V pátečním podvečeru na nás čekají Vítkovice

Čeká nás boj o pověstných šest bodů.

Páteční podvečer je určen pro fotbalisty MFK Vítkovice a MFK Frýdek-Místek. Od 16 hodin se na Městském stadionu v Ostravě odehraje zápas 13. kola FNL. A půjde o hodně! Lipina spadla po posledním odehraném kole až na poslední místo tabulky. Vítkovice se naopak vyšvihly na místo třinácté. Bodový rozdíl mezi oběma týmy je jen tříbodový.

Vítkovice nezačaly tento ročník FNL dobře. První vítězství si připsaly až v 11. kole, kdy porazili na domácím hřišti Příbram 1:0. Další vítězství pak přišlo v minulém kole v Praze, kde porazili Olympii 2:0. Celkově mají Vítkovice po odehraných dvanácti kolech bilanci 2 – 4 – 6 a skóre 10:26, což znamená 10 bodů. S počtem obdržených branek patří, společně s hráči Ústí nad Labem, k nejhůře bránícím mužstvům ligy. Tři soutěžní utkání podzimní části se vítkovickým vyloženě nevyvedla. V Opavě inkasovali šest branek, stejně tak i v Českých Budějovicích a pět gólů si odvezli ze Žižkova. Nejlepšími střelci jsou Tomáš Vasiljev a Tomáš Mrázek se třemi zásahy. Brankář Josef Květon pak vychytal čtyřikrát nulu.

Lipina k poslednímu zápasu zajížděla až do Varnsdorfu. Tam již od čtvrté minuty prohrávala 1:0 a i přes zlepšený výkon, hlavně v druhém poločase, se nepodařilo vstřelit branku, a tak odcestovala domů bez bodů. Díky této porážce se Valcíři „posunuli“ na poslední místo v tabulce.

Vzájemné zápasy jsou vyrovnané. Loni Vítkovice jako nováček soutěže odjely ze Stovek s pětigólovým přídělem. V poločase jsme vedli 2:0 po gólech Literáka a Stratila. V druhém poločase zvýšil na 3:0 opět Stratil, aby o čtyři minuty později snížil Adam Ondráček na 3:1. Brankově výživný byl pak závěr utkání. V 84. minutě trefil Vyskočil čtvrtou branku Lipiny, v 90. minutě pak Jurča snížil na 4:2 a hned po rozehrávce stanovil konečný výsledek na 5:2 Slaninka. Na jaře nám vítkovičtí porážku oplatili. Vstřelili gól již ve 12. minutě Myšinským. Pak otěže utkání držela v rukou Lipina, které se podařilo ve 42. minutě Dávidem Berežným. To však nebylo vše a Vítkovice si v posledních sekundách první půle vzaly vedení zpět Fialou. Druhý poločas začal našim tlakem, ze kterého rezultovalo vyrovnání Hyklem, ale domácí za šest minut strhli vedení na svou stranu Matějem. I přesto, že Lipina tlačila až do konce utkání se další branky nedočkala a po porážce 3:2 se začala pomalu sunout v tabulce FNL do nižších pater.

Zápas začíná v pátek 27. října v 16.00 hodin na Městském stadionu ve Vítkovicích. Hlavním rozhodčím bude Emanuel Marek, jeho asistenty Lucie Ratajová a Vít Melichar. Na vše bude dohlížet delegát Josef Bajer.

Vážení fandové Lipiny! Do Vítkovic je to v podstatě kousek! Přijeďte podpořit Valcíře v co největším počtu a s dobře naladěnými hlasivkami! Staňte se dvanáctým hráčem Lipiny v tomto utkání a pomozte našemu týmu k vítězství! Lipina do toho!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B