Petřík: Potřebujeme získat co nejvíce bodů

Po utkání ve Vítkovicích odpovídal trenér A týmu Josef Petřík starší na pár otázek.

Jak se dá vlastně takové utkání, které váš tým takhle vysoko prohraje, hodnotit?

Podle mě se v plné nahotě objevily problémy, které tohle mužstvo má. Ať už to bylo v ofenzivní nebo i té defenzivní části. Dostali jsme hodně gólů, což je podle mě k zamyšlení. V podstatě můžu jen pogratulovat domácím, kteří dobře vstoupili do zápasu. Hráče jsem upozorňoval na to, že mají velmi rychlé brejky, které jsme nedokázali zastavovat. V poločase jsme vystřídali čerstvé hráče s tím, že jsme doufali, že naší hru oživí. To se bohužel nestalo. A výsledek je tedy takový, jaký je. Nezastírám, že jsme hrozně zklamaní.

Vy jste k mužstvu přišel v probíhající sezoně. Asi jste si vše představoval trochu jinak?

To mužstvo jsme už neměli možnost připravit podle našich představ. Také tam nebyla šance tým doplnit, jelikož bylo již po přestupních termínech. A bohužel se nám nepodařilo udělat takový malý zázrak, ve který všichni v klubu věřili, že se mužstvo ještě teď na podzim zvedne. Potřebujeme větší čas, aby se tým zlepšil především v kondické stránce a také i v té mentální.

V mužstvu ale máte přitom hodně zkušených hráčů?

Zkušenostmi to ale všechno nevyhrajete. Musíte mít také kondičně a mentálně připravený tým. Musíte to mít dobře poskládané i podle postů. Když si to tak teď rychle promítnu, tak nám hodně chybí tahové lajny, které by nám dokázaly tu křídelní hru zúročit a dostat míč před branku. Těch problémů je ale strašně moc.

Vypadá to, že se klub po příliš nepovedené loňské sezoně moc nepoučil?

Tak to já bohužel hodnotit nemůžu, jelikož jsem tady v minulé sezoně nepůsobil. Já vlastně nemůžu hodnotit ani první polovinu letošní sezony. My jsme se synem přišli ve chvíli, kdy mužstvo bylo potřeba nějakým způsobem oživit. Ale jak říkám, nebyla možnost kvalitní přípravy ani možnost vhodného doplnění. Potřebovali bychom na to více času.

Čekáte tedy na zimu?

To ne, my nemůžeme čekat na nic. My potřebujeme udělat do konce podzimu co nejvíce bodů a teprve v té zimě si myslím, že by se dalo mužstvo připravit podle našich představ. My nechceme, aby teď skončila sezona. Ale tu kondici do nich teď zkrátka nenarveme. To by se nám mohlo ještě více vymstít.

Co se s mužstvem dá vůbec dělat v takovém stavu?

Dá se jen upravit pár věcí po taktické stránce, i té rychlostní. Dá se s hráči mluvit po té mentální stránce, znova je povzbudit a věřím, že to mužstvo ještě nějaký ten bod udělá. Potřebujeme do konce podzimu posbírat co nejvíce bodů a potom se teprve zaměřit na ty dlouhodobější cíle, a to mužstvo vybudovat podle vašich představ.

Když se poohlédneme do statistik, tak moc příznivé nejsou. Tři kola jste nevstřelili branku, z posledního vítězství jste se radovali před deseti koly a venku jste naposledy vyhráli před čtyřiadvaceti koly. Ono to spíš vypadá na vaší sebevražednou misi?

Už jsem to říkal, nemůžu hodnotit věci, u kterých jsem nebyl. Jsem ve Frýdku pátý zápas, měli jsme někdy i smůlu, když jsme v Příbrami přišli docela brzy o vyloučeného hráče. Pak nám chyběl Varadi, následně zase Literák. Furt někde někdo scházel a my sestavu jen slepujeme. Když se podíváme na hráče, kteří do utkání naskakují z lavičky, tak nám zkrátka ten tým neoživí.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek