Turnaj v Raškovicích ovládlo Slovácko

Za účasti deseti týmů se ve sportovní hale v Raškovicích uskutečnil mezinárodní halový turnaj mladší žáků U12.

Fotogalerie

Do krásné sportovní haly v Raškovicích se sjelo v sobotu 9. prosince deset týmů kategorie mladších žáků, které si na sklonku letošního roku zpříjemnily závěr sezony. Na takzvaný Lipina Cup zavítala družstva z nedalekého Polska (WSP Wodzisław Śląski) či Slovenska (MŠK Fomat Martin a MŠK Námestovo). Tuhle zahraniční trojici pak doplnily týmy jako: Slezský FC Opava, FK Nový Jičín, MFK Vítkovice, 1. FC Slovácko, FK Fotbal Třinec a dva frýdecko-místecké celky. "Turnaj se nám podařilo solidně obsadit, což nás samozřejmě potěšilo. Naši kluci tak měli možnost odehrát spoustu kvalitních utkání," svěřil se hlavní organizátor turnaje mladších žáků U12 Petr Vokoun, který musel jen pár dní před samotným začátkem řešit náhlé odhlášení dvou družstev. "Bylo to všechno strašně moc narychlo, ale díky vstřícnosti Nového Jičína a Slovácka se nám podařilo odehrát turnaj v plném počtu. No a když to vezmu z hlediska výsledku, tak Jičín se Slováckem byli vlastně finalisté," usmál se Vokoun. 

A jak vše nakonec v Raškovicích dopadlo?

Vítězem se stali kluci z 1. FC Slovácko, kteří ve finále porazili největší překvapení turnaje FK Nový Jičín 9:3. Z bronzové příčky se radovali kluci ze Slezského FC Opava, ti porazili Wodzisław 2:0. Na pátém místě pak skončil domácí tým MFK Frýdek-Místek žlutí po vysoké výhře nad Vítkovicemi 5:0. Sedmou příčku obsadil Martin, který zdolal Třinec 3:1 a v boji o Černého Petra nakonec uspělo Námestovo, které za sebou nechalo po výsledku 4:1 domácí družstvo modrých.

"Chtěli bychom za vše strašně moc poděkovat rodičům ročníku U12, jelikož bez jejich pomoci by takový turnaj ani nebyl odehrán. Díky patří také všem sponzorům, předně pak firmě Spokey, která věnovala ceny všem zúčastněným hráčům. Díky patří rovněž dvojici rozhodčích Martinu Chýlkovi a Liboru Bartkovi," uzavřel hodnocení turnaje Petr Vokoun. 

Celá fotogalerie je pak k nahlédnutí ZDE

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B