FC Hradec Králové - FK Frýdek-Místek 3:1

This text will be replaced
V utkání o 3. místo zimní Tipsport ligy jsme se postavili královehradeckým Votrokům. Hráči v bílých dresech na svého soka vlétli od prvních minut a odměnou jim byly hned dva góly v soupeřově síti. V dalším dějství viděli diváci po jedné brance na každé straně, což v konečném výsledku znamená výhru 3:1.
(25.1.2018) | Vyšehrad UT
FC Hradec Králové - FK Frýdek-Místek
3:1


Komentář

V utkání o 3. místo zimní Tipsport ligy jsme se postavili královehradeckým Votrokům. Hráči v bílých dresech na svého soka vlétli od prvních minut a odměnou jim byly hned dva góly v soupeřově síti. V dalším dějství viděli diváci po jedné brance na každé straně, což v konečném výsledku znamená výhru 3:1.

Hned v 8. minutě se rozvlnila síť za zády hostujícího Mihálka. To Filip Zorvan poslal ze středu hřiště precizní centr na naběhnutého Krátkého, ten si míč posunul na pár metrů před sebe a následně ho poslal do soupeřova vápna. Zde stál na zadní tyči připravený Jiří Miker a svojí třetí brankou v turnaji poslal Votroky do vedení, 1:0. Netrvalo dlouho a Hradečtí se radovali podruhé. Ve 24. minutě zahrál rohový kop Petr Schwarz přesně na hlavu naběhnutého Igora Súkenníka a ten svým „trkancem“ zvýšil na průběžných 2:0.

Po úvodních gólech i nadále Hradec pokračoval ve své hře, kdy toho soupeři moc nedovolili, a v podstatě většina hrací doby se odehrávala v blízkosti frýdeckomísteckého velkého vápna. Bylo jen škoda dalekonosného střeleckého pokusu Filipa Zorvana, který skončil těsně vedle. U Válcířů zahrozil pouze Duval Nzembi, který si naběhl na centr zleva, ale přes hradbu hradeckých těl míč do vyložené šance ani nedostal.

Do druhého poločasu přišly podobné hráčské rošády, jako včera s Brnem. Frýdecký trenér poslal na hřiště komplet celý nový kádr, trenér Havlíček o půli vyměnil pouze post brankáře, kde se mezi tyče postavil Jirka Lindr, prostředek Petr Schwarz přepustil Eliášovi a vpředu se namísto Kropáčka usadil Šípek.

Úvodní pětiminutovka druhého dějství patřila tentokrát Valcířům, kteří se sice usadili na hradecké polovině, ale žádnou příležitost si nevypracovali. Naopak v 58. minutě si Krátký pěkně narazil se Zorvanem, ale jeho projektil mířil vysoko nad branku. Ten samý hráč to zkoušel po odraženém rohu i po hodině hry z dobrých třiceti metrů. Výsledek byl však podobný prvnímu zakončení.

Frýdecko-místečtí však ve druhém poločase zlobili daleko víc, než v tom prvním. Chvíli po střeleckých pokusech hradeckých se hra rychle převalila před Lindrovu branku, kde se k míči dostal Chvěja, ale hradecký gólman stál naštěstí právě tam, kde měl. A míč pohodlně stopil do své náruče.

Velkou příležitost, navýšit skóre, měli Hradečtí v 70. minutě, kdy se na své půlce Miker zmocnil míče a poslal kolmicí dopředu na rozeběhnutého Martana. V tento moment se na jednoho soupeřova stopera, plus gólmana, řítili hned tři Votroci. Krom Martana také Miker a Šípek. Jenže zkušený středopolař nedokázal dostat míč na zcela volné své dva spoluhráče a z velmi dobré šance byl vytěžen pouze rohový kop, škoda.

Menší zdramatizování duelu na Vyšehradě přišlo v 89. minutě. Na přetažený centr si naběhl Macej a Frýdek-Místek snížil na rozdíl jedné branky, 2:1. Ovšem hned o minutu později sebral všechny naděje na vyrovnání Marek Plašil. Ten si zkušeně počkal na centr Zorvana a zcela osamocený uklidil kulatý nesmysl do brány, 3:1. Tento výsledek tak znamená, že jsme ve 21. ročníku zimní Tipsport ligy skončili čtvrtí.
(text převzat z webových stránek klubu FC Hradec Králové)

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B