Muži odehrají v tomto týdnu dvě utkání

Na svěřence trenéra Martina Pulpita čeká v tomto týdnu porce dalších dvou přípravných střetnutí.

Už ve středu 31. ledna se Valcíři představí na hřišti vedoucího celku druhé slovenské nejvyšší soutěže - MFK Skalica. Středeční soupeř má za sebou v přípravě čtyři odehrané zápasy s bilancí tří výher a jedné porážky. Skaličané byli, stejně jako my, účastníky zimního turnaje Tipsport liga, v rámci kterého se střetli se Znojmem (2:1), Zbrojovkou Brno (0:1) a Pardubicemi (2:0). Naposledy náš soupeř rozdrtil třetiligové Duslo Šaľa 12:0.

V pátek 2. února pak fotbalisté Frýdku-Místku zavítají do Polska, přesněji do městečka Chełmek, kde porovnají své síly s devátým týmem Nice I. polské ligy MKS Puszcza Niepołomice. Náš páteční soupeř je v druhé nejvyšší polské soutěži nováčkem.

Po těchto dvou zápasech by se měl druholigový kádr vykrystalizovat do stabilnější podoby. Pro jarní odvetnou část FNL se klub již domluvil s ostravským Baníkem na hostování Martina Maceje a Martina Honiše. Šanci by měli dostat i dva nově příchozí fotbalisté. Jedná se o 22letého litevského útočníka Nikitu Kovalonokse (naposledy litevský tým FK RFS, dříve VFC Paluen-D, VUC Den Haag-NL, ADO Den Haag U19-NL, FC Skonto Riga II-LIT) a 23letého levého obránce či záložníka Petra Chýlu z 1. FC Slovácko (dříve FK Lubná, SK HS Kroměříž, FC Vysočina Jihlava).