Další zimní posilou je Martin Macej

Útočník ostravského Baníku je tak druhou posilou druholigového „A“ týmu v letošním zimním přestupním období. Macej přichází do Stovek na půlroční hostování.

Dvacetiletý ostravský odchovanec má svou fotbalovou kariéru ještě před sebou. V nejvyšší soutěži je doslova benjamínkem, jelikož si stihl na podzim připsat na své konto pouhé dva starty (v Liberci a následně pak doma s Karvinou). Macej tak většinu loňské sezony odehrál v Juniorské lize, kde si ve 13 zápasech připsal na své konto 6 vstřelených branek a stal se tak nejlepším střelcem ostravské juniorky.

„V Ostravě jsou momentálně lepší útočníci, než jsem já,“ bere to se vší skromností vytáhlý forvard. „Jsem mladý, potřebuji především získat zkušenosti a také i zápasovou praxi v seniorské kopané. Proto jsem se s trenérem domluvil, ať zkusím Frýdek-Místek,“ dodává hráč, který je v Baníku už od žáčků. „V Ostravě jsem odmalička a hrát za áčko byl odjakživa můj sen. Udělám maximum, abych byl Baníku jednou platný,“ řekl Macej na klubovém webu ostravského celku při loňském podpisu své první profesionální smlouvy.

Nyní je ale Martin Macej součástí našeho týmu a v jarních bojích požene Valcíře za vytouženou záchranou druhé nejvyšší soutěže. „Všichni v týmu věříme v záchranu a na hřišti pro ni uděláme všechno,“ věří fotbalista, kterého zastupuje Agentura Nehoda Sport.