FK Frýdek-Místek - 1. SK Prostějov 1:2

Druholigoví fotbalisté MFK finišují v přípravě na jarní odvetnou část FNL. Doma prohráli s lídrem třetiligové soutěže z Prostějova 1:2.
(24.2.2018) | Stovky UT
FK Frýdek-Místek - 1. SK Prostějov
1:2


Komentář

Na tento přípravný duel budou muset fotbalisté MFK brzy zapomenout, a nebo naopak si z něj vzít velké ponaučení. Hanáci byli po svém návratu z chorvatského soustředění v Medulinu o něco aktivnější a v závěru prvního dějství šli dokonce i do vedení, když se prosadil Šteigl. Nám se krátce po změně stran podařilo Literákem vyrovnat, jenže o pár minut později si soupeř jednobrankové vedení vzal znovu zpátky. Těsné vedení si pak Prostějov udržel až do konečného hvizdu hlavního rozhodčího.

O následujícím víkendu by měla Valcířům již začít mistrovská sezona. Sníh a velmi mrazivé počasí ale může úvodní duel na třineckém stadionu zrušit, proto sledujte naše webové stránky, kde naše fanoušky budeme o případných změnách informovat.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - 1. SK PROSTĚJOV 1:2 (0:1)
Branky: 57. Literák – 44. Šteigl, 73. Zhykol. Rozhodčí: Somr – Krpel, Z. Mudra. Diváci: 50.
Frýdek-Místek:
Mihálek (46. Buček) – Biolek, Literák, Gáč, Slaninka (78. Krčula) – Dramé – Přichystal (70. Chvěja), Willwéber (46. Mozol), Šumský (59. Varadi), Duval (63. Hruška) - Macej. Trenér: Martin Pulpit.
Prostějov:
Jícha (70. Neoral) - Machynek, Pernatskyi, Rus, Sečkář - Langer (65. Zapletal), Fládr, Zhykol, Šteigl (80. Smékal), Koudelka (65. Pančochář) - Hapal. Trenér: Oldřich Machala.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (asistent trenéra MFK FM): Dnešní zápas jsme prohráli naprosto zaslouženě, kdy náš výkon nebyl optimální, zejména pak v první půli. Nenapadali jsme dobře, v soubojích jsme byli pozdě a zbytečně díky nepřesnostem jsme ztráceli jednoduché míče. Ve druhém poločase to bylo o malinko už lepší, ale nic to nemění na tom, že utkání jsme prohospodařili v první půli a zaslouženě tím prohráli.