K.S. Ruch Chorzów - FK Frýdek-Místek 2:1

Jelikož na blížící se víkend je plánována reprezentační přestávka a obě profesionální soutěže v ČR mají volno, domluvili si Valcíři přípravný zápas s polským celkem K.S. Ruch Chorzów, se kterým nakonec prohráli těsně 1:2.
(23.3.2018) | Chorzów
K.S. Ruch Chorzów - FK Frýdek-Místek
2:1


Komentář

O vedoucí gól domácích se postaral deset minut před přestávkou střídající Łukasz Siedlik. "V obraně jsme celý zápas nehráli vůbec špatně, u toho prvního gólu musím ale říct, že to domácí útočník vyřešil opravdu dobře," řekl k vedoucí brance Chorzówa asistent frýdecko-místeckého trenéra Jan Žižka. 

Frýdku se podařilo vyrovnat krátce po změně stran. Ve 47. minutě zahrával standardní situaci Slaninka. Jeho první střela se odrazila od zdi, ale Slaninkova následná rána skončila ve vzdálenějším koutu domácí branky. "Slaňa to trefil parádně," pochválil našeho krajního obránce Žižka. Radost z vyrovnání nám ale brzy vyprchala. O devět minut později totiž přilétl do naší šestnáctky centr ze strany, Slaninka zahrál nešťastně rukou a hlavní rozhodčí utkání nařídil pokutový kop. Ten pak s přehledem proměnil Mello. "Hodně smolný gól," mrzelo Žižku. 

Valcíři tak v přípravném utkání s Chorzówem prohráli rozdílem jedné branky. "I přes porážku se na náš výkon dalo koukat. Bavili jsme se po zápase s trenérem Pulpitem, že kdybychom takhle hráli ve Vlašimi, tak jsme tam určitě neprohráli. I z toho pohledu to byla velmi kvalitní příprava, zápas splnil naprosto parametry mistrovského zápasu. V příštím týdnu se již budeme plně soustředit na našeho nejbližšího soupeře, kterým bude v sobotu Táborsko," dodal Jan Žižka. 

My jen doplníme, že utkání s týmem FC MAS Táborsko je na pořadu ve Stovkách v sobotu 31. března a výkop je naplánován na 16 hodinu.

K.S. Ruch Chorzow (PL) – MFK Frýdek-Místek 2:1 (1:0)
Branky: 35. Siedlik, 56. Mello z pk – 47. Slaninka. ŽK: Mravec, Willwéber, Biolek (vš. FM).
Chorzów: Hrdlička (77. Paszek) – Komarnicki (62. Villafane), Kulejewski, Rutkowski, Starzyński, Zawal, Sikora (62. Trojak), Mello, Wojciechowski (62. Walski), Posinković (46. Słoma), Balicki (14. Siedlik). Trenér: Chouan Ramon Rotsa.
Frýdek-Místek: Mihalek (46. Buček) – Biolek, Mravec, Gáč, Slaninka – Dramé (79. Švrček), Willwéber (46. Bala) – Macej (46. Chvěja), Šumský (70. Mozol), Hruška (60. Krčula) – Tandir (46. Varadi). Trenér: Martin Pulpit.

Foto: web klubu Ruch Chorzów   (více fotografií z utkání najdete ZDE)