Pulpit: Prohraný souboj nás stál nejspíš tři body

S trenérem "A" mužů Martinem Pulpitem se vracíme za úterním utkání v Třinci.

Frýdecko-místecký trenér Martin Pulipt se tentokráte na tiskové konferenci hodně rozvykládal. Co tedy zaznělo? 

K SOUPEŘI

Věděli jsme, že jdeme hrát k soupeři, který si dělal od začátku soutěže čárku na postupová místa. Jeli jsme ke klubu, kterému nevyšel až tak vstup do jarní části, byli jsme si proto vědomi, že domácí hráči budou pod tlakem jak trenérů, tak i klubu. I proto jsme očekávali velmi těžké utkání.

K PRVNÍMU POLOČASU

Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, vstřelili jsme branku, ale bohužel si dovolím tvrdit, že nám to vyloučení soupeře (ČK dostal Ižvolt ve 12. minutě) spíš ublížilo, než pomohlo. Soupeř přeskupil řady, kdy šel z toho svého 5-4-1 v defenzívě a 3-4-3 v ofenzívě do 4-4-1. Nakopávanými míči si pak vynucoval standardní situace. Po autovém vhazování si navíc domácí nesmyslným způsobem vybojovali penaltu a vyrovnali.

K POLOČASU DRUHÉMU

Vstup do druhého poločasu se nám znovu povedl, jenže bohužel jsme opět udělali fatální chybu, prohráli souboj při nakopávaném míči na velkém vápně a ten prohraný souboj nás podle mého názoru stál tři body. Musím být ale objektivní, remíza je spravedlivá, a to z toho důvodu, že soupeř velice kvalitně bránil, hrál bojovně a zjednodušoval hru. My máme s těmi nakopávanými míči, podobně jako tomu bylo i ve Vlašimi, obrovské problémy. I přesto, že jsme si vysvětlili v kabině, že budeme napadat takovým způsobem, aby se soupeř k nakopávaným míčům vůbec nedostal.

CO ZÁPAS UKÁZAL

Utkání mi ukázalo, že je obrovský rozdíl ve hře Frýdku-Místku v domácím prostředí a na hřištích soupeřů. Je také velký rozdíl mezi některým hráčem a jeho výkonem v tréninku, v přátelském utkání a v zápase, kdy jde o všechno. Co mě mrzí však nejvíc, tak že se nám nedostávají více do hry křídelní útočníci. Tam máme bohužel zraněného Maceje. Přichystal to zkusil na poločas, ale nebyl výrazný. Věřím, že když se nám dají do kupy tihle dva křídelní útočníci a přinesou tam tu sprinterskou rychlost do toho rozestavení 4-2-3-1, kdy ti dva krajní ofenzivní záložníci mají být jako křídla, tak by naše mužstvo mohlo být v útočné fázi více nebezpečné. Opět se také ukázalo, jak byl důležitý příchod útočníka Ismara Tandira. Pokud tady bude hráč dávat v každém kole jednu branku, tak si myslím, že můžeme říct, že jsme trefili jackpot.

POCITY

Jsou rozporuplné. Hráli jsme proti deseti, což někdy bývá lehčí a někdy i těžší. My ale neměli kreativitu, scházely nám i náběhy z křídelních prostorů. Máme ale k dobru odložené utkání se Znojmem, kdybychom jej zvládli za tři body, tak z těch prvních čtyř kol budeme mít zisk 7 bodů, s čímž můžeme být spokojeni. Pak by ten bod z Třince měl úplně jinou váhu.

CO K NAŠÍ HŘE PROTI OSLABENÉMU SOUPEŘI

Nechci hráče omlouvat, ale je to pro nás všechny obrovský tlak. Víte, že jsme začali s pouhými 11 body. Už to domácí utkání s Táborskem bylo na hlavu hráče opravdu těžké. Kdybychom to neprotlačili v té 87. minutě, tak už ten odstup byl takový, že hráči mohli pak na vše pohlížet stylem, jestli to má ještě smysl. Bodem z Třince jsme umazali mínusové body z 13 na 12. Když dohrajeme dobře dohrávku se Znojmem, dostaneme se na 18 bodů, tak už jste blízko té dvacítky. A my se musíme dostat co nejdříve na těch 20 bodů, aby to opticky bylo již hratelné, aby hráči věděli, že mají ostatní celky na dosah. Teď se musíme ale všichni soustředit na neděli, kdy hrajeme na Žižkově. 

K MOŽNÉ ÚNAVĚ

Možná jsem tou dohrávkou s Třincem pochybil i já, jako trenér. Zodpovědnosti se nebráním jako jiní trenéři. Mnohokrát jsem si dával otázku, zda ta příprava byla po sobotním utkání zvolena správně. Jestli neměl být pondělní trénink úplně volnější, aby se hráči cítili daleko lépe. My vlastně budeme teď hrát pořád středa víkend středa. Hráči mají natrénováno, ale my v Třinci neběhali tolik, jako doma s Táborskem. Nebyla tam ta výbušnost, jako byla v sobotu. I proto jsem kontaktoval Láďu Šmicera, se kterým jsem to vše probíral. Spánek, výživa, dokonce mi poradil i kapačky, když se bude hráč cítit unavený.