V neděli nás čeká duel na Žižkově

Během tohoto týdne se podruhé představíme na hřišti našeho soupeře. V neděli budeme v dopoledním čase hosty slavné Viktorie Žižkov.

Po úterní dohrávce 17. kola Fortuna národní ligy se Valcíři znovu představí na hřišti svého soupeře. Tentokráte půjde o zápas 21. kola a my se představíme v Praze na Žižkově, kde nedělní duel má výkop v tradičním dopoledním čase 10.15 hodin.

Viktoriáni nepatří ale zrovna k našim oblíbeným soupeřům. V posledních čtyřech vzájemných střetnutích se totiž pokaždé radovali Pražané ze zisku tří bodů. Naposledy jsme se Žižkovem prohráli na domácím hřišti 0:2. „Prohráli jsme, ale znovu bylo vidět, že to nebylo z naší strany dobré. Chtěli jsme změnit rozestavení a trochu i systém naší hry. Podle mě jsme nezačali úplně špatně. Jenže uděláme chybu a z ní inkasujeme gól. Zbytek poločasu pak vypadal stejně, jako ty předešlé. Byli jsme všude pozdě, Žižkov nás přehrával. Ve druhé půli pak soupeř hrál spíše na brejky. My si řekli, že to ještě zkusíme. Šancí bylo opravdu hodně. Bohužel to nevyšlo,“ smutnil tehdy po utkání krajní obránce Valcířů Michal Švrček.

Prestižní bude nedělní souboj pro našeho trenéra Martina Pulpita, který pod žižkovskou věží působil přes sedmi lety a dokonce tehdy s domácím týmem postoupil mezi ligovou elitu. Tentokráte tam ale známého bouřliváka čeká úplně jiné utkání. S Valcíři se náš kouč pokusí odpoutat z druholigového dna. "Bodem z Třince jsme umazali naše mínusové body z 13 na 12. Když dohrajeme dobře dohrávku se Znojmem, dostaneme se na 18 bodů, tak už jste blízko té dvacítky. A my se musíme dostat co nejdříve na těch 20 bodů, aby to opticky bylo již hratelné, aby hráči věděli, že mají ostatní celky na dosah. Teď se musíme ale všichni soustředit na neděli, kdy hrajeme na Žižkově," řekl na tiskové konferenci po derby v Třinci Pulpit. 

Nedělní duel na stadionu v Seifertově ulici bude jako hlavní rozhodčí řídit Milan Matějček. Jeho asistenty budou pánové David Hock a Miloš Vitner. Delegáty zápasu jsou Zdeněk Tasch a František Hubička. 

Nezbývá, než našim chlapcům držet v neděli palce, aby zopakovali přinejmenším alespoň takový výsledek, jako se zrodil v září 2014, kdy jsme Viktorku gólem Matúše ze 3. minuty porazili těsně 1:0.

 
×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B