Obměna kádru byla masívní. Budeme ale silnější!

V Lipině uvidíme nové i známé tváře.

Do nového ročníku Fortuna národní ligy nastoupí Valcíři ve značně obměněné sestavě. Po velmi neúspěšné minulé sezóně, kdy jsme se ve FNL zachránili administrativně, došlo k razantní renovaci hráčské kabiny. V kádru již neuvidíme hráče Martina Vyskočila, Adama Ševčíka, Dávida Berežného, Samuela Fertala, Petera Nworaha, Pavola Ilka, Martina Klabníka, Oldřicha Byrtuse, Marka Šichora, Patricka Kingamba, Leeroye Mugoveho či Macieje Termanowského. V kádru se neobjeví ani Tomáš Hykel, který přestoupil do znovu prvoligového Baníku Ostrava a Ondra Prepsl, který bude trénovat mladé brankáře v Akademii FAČR a zároveň bude chytat v divizním Frýdlantu nad Ostravicí.

Naopak do Lipiny přichází i nám již známí hráči, kteří jsou z Frýdku-Místku. Matěj Biolek na roční hostování z prvoligového Slovácka nebo Adam Varadi na přestup. Oba se tak vrací do míst, kde s fotbalem začínali. Do branky se postaví Antonín Buček, odchovanec Baníku Ostrava, se zkušenostmi z první ligy i ze zahraničních soutěží. Dále do klubu přichází na přestup mladý reprezentant Chorvatska levý obránce Bruno Bilič, polský zkušený stoper Lukasz Pielorz. Záložní řadu vyztuží Adam Ondráček z Liberce, Ondřej Chvěja z Baníku Ostrava (bronzový s posledního ME U19) a Radim Grussmann z Opavy. Ten již u nás také působil v MSFL. Všichni tito hráči, včetně Matěje Biolka, jdou k nám na roční hostování. Naopak z hostování z Nového Jičína se k nám vrací Patrik Krčula. Útok posílí také mladý Sheka Sorie Fofanah z Jablonce, který je mládežnickým reprezentantem Sierra Leone a také lipinským fandům známý Marian Kovařík, který přichází na přestup ze sousedních Vítkovic. Dále z dorostu se do kádru začleňují další hráči. Bohdan Velička, Michal Fukala, Radim Šafner, Jan Hruška, který bude do konce letošního roku hostovat v divizním Novém Jičíně. Dalším hráčem, který stráví podzimní část na hostování je Dan Bialek, který zamířil do MFK Havířov.

Sportovní manažer Marek Čech k nově sestavovanému týmu řekl: „Obměna kádru byla masívní, ale věříme, že kvalita nových hráčů se projeví v soutěžních utkáních pozitivně. Určitě budeme silnější než v minulém ročníku. Kádr ještě není úplně definitivně uzavřen, pokud se objeví ještě nějaký zajímavý a pro nás vhodný typ, budeme o něm určitě uvažovat.“

Tak tedy s novým kádrem do nové sezóny! Lipina, do toho!!!

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B