Budou Valcíři v Praze opět úspěšní?

F r y d e k-M i s t e k - Nabitý program Valcířů ve Fortuna národní lize nekončí. Anglický týden pokračuje po dvou utkáních v domácím prostředí na půdě Olympie Praha. Na půdě osmého celku tabulky se Lipina představí v sobotu v 10:15.

NOVÁČEK PŘEKVAPIL FNL - FK OLYMPIA PRAHA

Olympia Praha patřila na podzim ve Fortuna národní lize mezi velká překvapení. Jako nováček totiž svými výkony udivovala a byla na hony vzdálena bojům o záchranu, které se jí předpovídaly. Na jaře tak mají Pražané klid na práci, v tabulce jsou na osmé pozici se ziskem 29 bodů a řadí se do skupiny celků mezi sedmým a jedenáctým místem, které dělí pouhé dva body. V druhé části sezóny se Olympii daří střídavě, dvě prohry, jedna výhra a dvě remízy. Naposled dokázala vybojovat remízu 2:2 s rozjetou Příbramí.

Kádr Středočechů disponuje zajímavými jmény. Jedním z těch nejzajímavějších je bezpochyby řecký útočník Georgis Katidis, jež dříve působil v Arisu Soluň, AEK Atény, či italské Novaře. Se sedmi góly je také suverénně nejlepším střelcem Pražanů. Čím, pak rozhodně Olympia nešetří, jsou červené karty, na svém kontě jich má v této sezóně rovných pět. Zajímavou statistikou je pohled na tabulku doma, venku. Doma to totiž nováčkovi FNL příliš neklape a je v tomto ohledu až na třináctém místě se třinácti body. Venku je to jiná písnička, tam je náš sobotní soupeř na čtvrtém místě. Nasbíral o tři body více než doma.

NAPODOBÍ LIPINA ÚSPĚCH ZE ŽIŽKOVA?

Před čtrnácti dny si Frýdek-Místek odvezl výhru ze Žižkova. Nyní jej v sobotu na Strahově čeká další zápas o důležité záchranářské body. O to více, že Lipina v úterní dohrávce 18. kola ztratila proti Znojmu dobře rozehraný zápas, a místo výhry brala pouze bod.  „Byly to zbytečné a velmi laxně ztracené body. Chtěli jsme Znojmo porazit za každou cenu a bodově se zase přiblížit celkům, které jsou před námi,“ litoval po utkání brankář Matej Mihalek.

V tabulce jsme sice udrželi čtrnáctou pozici, ovšem poslední Vítkovice mají stále zápas k dobru a jen dvoubodovou ztrátu. Právě body z venku by nám pochopitelně v této situaci velmi pomohli. Ostatně kabina rozhodně neskládá zbraně, a to ani přes početnou marodku, která Valcíře poslední dobou trápí a je velkým otazníkem i směrem k sobotě.  „Nesmíme věšet hlavy dolů. Stále je před námi ještě spousta zápasů a my zkusíme odčinit tenhle domácí výpadek třeba už teď v Praze s Olympií, dodal bojovně brankář MFK.

NA PODZIM - OLYMPII MÁME CO VRACET

Na Stovkách Olympia na podzim loupila. Ve vzájemném utkání nás porazila 2:1, když o vítězství rozhodl až v 88. minutě Opluštil. Od 8. minuty jsme přitom zásluhou Kovaříka vedli. Nyní je tedy čas na revanš.

MFK FRÝDEK-MÍSTEK - FK OLYMPIA PRAHA 1:2 (1:1)
Branky: 8. Kovařík – 38. Rothe, 88. Opluštil. Rozhodčí: Matějček – Poživil, Petřík. ŽK: Biolek, Šumský, Slaninka, Literák – Rothe, Liener. Diváci: 342.
Frýdek-Místek: Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka – Willwéber – Biolek (77. Krčula), Ondráček (90. Velička), Šumský, Grussmann (60. Bilić) - Kovařík. Trenér: Josef Petřík st.
Olympia: Soukup - Rothe, Opluštil, Žežulka - Frizoni, Liener (73. Vopat), Verner, Ruml (90+1. Kuťák) - Katidis, Hejný (56. Dordević), Jukl. Trenér: Miloš Sazima.

23. kolo Fortuna národní ligy
sobota
21.4. 2018
10:15 hod.
Online přenos Twitter
FK Olympia Praha MFK Frýdek-Místek Stadion Strahov, Praha
×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B