FK Frýdek-Místek - SK Slavia Praha 0:7

F r ý d e k-M í s t e k - Ve 27. kole Dorostenecké ligy přivítala naše U19 Slavii. V první půli jsme drželi s favoritem utkání krok, dějství druhé nám však vůbec nevyšlo a Pražané odjíždí s Frýdku s vysokou výhrou.
27.kolo (28.4.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Slavia Praha
0:7


Komentář

Starší dorostenci začali proti těžkému soupeři s velkou chutí. Pozorně bránili a nedávali Slavii prostor k nějakým ofenzivním rejdům. Jedinou možností v úvodu utkání byla hlavička Valenty, která šla nad. Hostující útočník si to ale později bohatě vynahradil. Frýdek měl dvě nadějné střelecké příležitosti, ani jeden z pokusů se však mezi tři tyče nevešel.

Jistým varováním pro náš tým pak mohla být situace, kdy nebyl uznán gól soupeře pro ofsajd. Tento vykřičník však nestačil. Ve 28. minutě se zpětná přihrávka dostala k Matěji Valentovi a ten míč uklidil přesně k tyči. I přesto se dá říct, že svěřenci trenéra Orla zvládli první poločas velmi dobře.

O druhém dějství se to bohužel říct nedá. V samém úvodu totiž hosté přidali uklidňující pojistku zásluhou Jana Havránka. Nicméně, postupně jsme se oklepali a začali i hrozit. Ani jedna z nadějných možnosti však nedošla do finální fáze. Zřejmě rozhodující moment utkání nastal v 66. minutě. To se totiž parádně trefil Adam Macháček, který vymetl frýdeckou šibenici.

Skóre pak začalo v horkém počasí rychlým tempem narůstat. V 70. minutě přidal druhou branku Matěj Valenta. Dvakrát se trefil střídající Bruno Čerňanský a skóre uzavřel Michael Hönig. Lipina mohla přidat alespoň čestný gól. Hladíka však dokázal brankář Markovič vychytat.

MFK Frýdek-Místek U19 - SK Slavia Praha U19 0:7 (0:1)
Branky: 28. a 70. Valenta, 81. a 82. Čerňanský, 46. Havránek, 67. Macháček, 87. Hönig. ŽK: Šohaj, Hladík - Drozda. Rozhodčí: Dohnálek - Kovářčík, Krpel. Diváci: 100.
MFK Frýdek-Místek: Zouhar – Kudláček, L. Maceček, Kutáč, Šohaj, P. Kováč (55. Mrkvička), Buchlovský, Botur (67. M. Hammer), Ciesarík, Dudek, Hladík. Trenér: Karel Orel a Miroslav Onufer.

Slavia Praha: Markovič - Schneider, Drozda, Mach, Kosek - Valenta, Macháček, Petrák (63. Čerňanský) - Azilinon, Hönig, Havránek (74. Zihnasović). Trenér: Pavel Trávník a Karel Piták.

Ohlasy trenérů

Karel Orel (trenér Frýdku-Místku): Výsledkově bych utkání rozdělil na dvě části. První půli jsme Slavii dokázali odolávat a vytvořili jsme si i jednu brankovou příležitost. Slavia se ujala vedení po zbytečné nedůraznosti při autovém vhazování, kdy se dostala do vápna a zakončila gólem. Ještě měl soupeř jednu tutovku, ale více si toho v první části nevypracoval. Snažili jsme se koncentrovaně posouvat, vyplňovat prostory. V první půli se nám to dařilo, ovšem v druhém dějství...

Nevím, jestli je tady nějaký komplex z úvodních minut poločasů. Jsem druhý zápas u týmu a dostali jsme tři góly hned v prvních minutách. V Boleslavi v úvodní minutě prvního poločasu a ve čtvrté minutě druhého poločasu, se Slavií v první minutě druhé půle. Je to nekoncentrovaností hráčů, i když o tom v kabině neustále mluvíme, ovšem pořád se to opakuje. Pokud nám dá Slavia z prvního útoku v druhé půli gól na 0:2, potom už je to hodně těžké. De facto nás rozložila tak, že to skončilo 0:7.