FK Frýdek-Místek - SK Slavia Praha 1:4

F r ý d e k-M í s t e k - Mladší dorostenci sehráli na hlavním hřišti se Slavií velmi pohledný a atraktivní zápas. Nad Pražany se dokonce ujali vedení, nicméně soupeři se ještě do přestávky povedlo vyrovnat a v druhém dějství rozhodl o své výhře.
27.kolo (28.4.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - SK Slavia Praha
1:4


Komentář

Mladší dorost začal na hlavním hřišti proti Slavii skvěle. Už ve 3. minutě se totiž David Forch s míčem nerozpakoval a napálil jej z šestnácti metrů do sítě. To soupeře opařilo a nějaký čas mu trvalo, než začal hrozit i on. Brankář Málek musel vytáhnout dva skvělé zákroky, na druhé straně se nenudil ani gólman Pražanů Sirotník. Oboustranně se hrál velmi dobrý fotbal, ve velkém tempu. Hostům se ve 26. minutě povedlo vyrovnat zásluhou Adama Vlasáka. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé dějstvím tahali Valcíři za kratší provaz. Utkání se lámalo mezi 48. a 54. minutou. To totiž Slavia odskočila na rozdíl dvou branek. Svěřenci trenéra Němce se snažili s výsledkem něco udělat, v horkém počasí jim ale rychle docházely síly. Lipina hrála vabank v touze snížit, ovšem to otevíralo okénka v obraně, kterého využil v 72. minutě frýdecký odchovanec v dresu Slavie Michal Kubáň a uzavřel skóre na 4:1 pro hosty.

MFK Frýdek-Místek U17 - SK Slavia Praha U17 1:4 (1:1)
Branky: 3. Forch - 26. a 54. Vlasák, 48. Kubiš, 72. Kubáň. ŽK: Vlček. Rozhodčí: Kovařčík - Dohnálek, Krpel. Diváci: 100.
Frýdek-Místek: J. Málek - Šostý, Strouhal, Pavela (70. P. Kováč), Křenek (65. J. Mikulenka), D. Maceček (48. Andreas Akritidis), Forch (72. L. Maceček), Procházka, Šigut (54. Corriero), Bányácski, Koval. Trenéři: Petr Němec a Petr Schmidt.

Slavia Praha: Sirotník - Hošek (65. Starý), Vlček, Vincour, Schneider (61. Walter) - Eichler, Vít (65. Červ), Žambůrek - Kubiš (61. Bývalec), Vlasák, Kubáň. Trenér: Milan Titěra a Martin Laža.

Ohlasy trenérů

Petr Němec (trenér Frýdku-Místku): Myslím, že už před utkáním s Plzní jsme se rozhodovali, jestli si nezkusit zahrát na hlavním hřišti. Šli jsme do toho se Slavií, i když jsme věděli, že její síla je velká. Má v kádru spoustu reprezentantů. Myslím, že jsme to celkem zvládli, i když výsledek působí jednoznačně.

Vedli jsme, měli jsme i nějaké další dobré možnosti. Dostali jsme však špatný gól na 1:1. Ve druhé půli měli asi kluci respekt, možná docházely i síly. Slavia to potom dotáhla do vítězného konce, což nás mrzí, protože do utkání jsme šli s tím, že jej chceme vyhrát.

Velké hlavní hřiště, horko, kluci už v poločase říkali, že toho mají plné zuby. Ale kousli se a zvládli to. Je pravda, že jsme ve druhé půli třikrát inkasovali, ovšem ukázala se velká síla Slavie. Kluci to rozhodně nezabalili, chtěli hrát, ale kvalita soupeře je velká. Slavia sbírá nejlepší hráče z celé republiky, v tomto Frýdek nemůže konkurovat. Kluci ale určitě nezaostali.