Varadi: Zklamali jsme jako tým

Útočník Adam Varadi patřil v sobotním derby s Vítkovicemi k našim nejlepším hráčům na hřišti. Dva góly dal, příkladně bojoval, přesto byl po utkání ale hodně zklamaný.

Jak se s odstupem času díváte na sobotní domácí duel s Vítkovicemi?

Nevím co říct, přijde mi to pořád stejné dokola. Vedeme dva nula, nebo jsme zkrátka byli ve vedení a nedokážeme ho udržet. Netuším, zda si v hlavách myslíme, že to máme v kapse a že se soupeř porazí sám. Je to stále stejná písnička. Vypadá to zkrátka na to, že to bude boj až do posledního kola.

U vás byla v sobotu vidět obrovská bojovnost, kdežto u některých vašich spoluhráčů jsme právě tuto fotbalovou vlastnost postrádali. Čím si to vysvětlujete?

Nebudu nikoho jmenovat a už vůbec nebudu tady šít do vlastních řad. To se nedělá! Ale je pravda, že tam u některých to srdíčko jak má u hráčů bojujících o záchranu být, prostě nebylo.

V úvodu střetnutí jste vstřelil dvě důležité branky. Z toho pohledu, že zápas skončil nakonec remízou, asi radost z gólů jde úplně jinam. Souhlasíte?

Určitě to osobně zamrzí, ale není to o tom, kdo ty góly za náš tým vstřelí. Já to spíš vnímal tak, že jsme jako manšaft vedli o dvě branky a nebyli jsme to pak schopni udržet. A je to stejné jako u těch branek. Nezklamali jsme jako jednotlivci, ale to vedení jsme neudrželi jako tým.

Jenže tohle se nám stalo na jaře v domácím prostředí již podruhé (podobně tomu bylo i v zápase se Znojmem)…

Asi na to nemáme nějakou tu vnitřní sílu. Opakoval bych se…jestli si v té chvíli, kdy dáme druhý gól, začneme myslet, že soupeř už je poražen, nevím. A to jsme ještě mohli nakonec s Vítkovicemi zápas i prohrát.

Kolik sil vám sobotní derby vzalo? Přeci jen ten program máte v závěru soutěže hodně nabitý. Už ve středu nás čeká utkání v Sokolově, v neděli pak hrajeme doma s Ústím…

Zápas nám určitě vzal hodně sil, ale my jsme na ty anglické týdny za poslední měsíc zvyklí. Už jsme těch utkání sobota-středa-neděle odehráli více, takže půjde jen o dobrou regeneraci a pořádnou přípravu na další zápas. Nemyslím si, že by nás to mělo teď nějak rozhodit.

Pohled na tabulku zvěstuje, že poslední tři kola budou pořádně těžkým oříškem…

(povzdech) Tak my můžeme být rádi, že jsme pár utkání dokázali vyhrát a dotáhli jsme se tak na celky, které jsou těsně před námi. Bude to ještě boj a snad ten souboj o udržení druhé ligy zvládneme.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B