Áčko zahájilo přípravu na novou sezonu

Prvním tréninkem začala našim mužům příprava na nadcházející sezonu, kterou odehrajeme v Moravskoslezské fotbalové lize.

Pod vedením nové trenérské dvojice Jan Žižka a Josef Sláma zahájili "A" muži přípravu na novou sezonu. Trenérům se na úvodním tréninku hlásili nejen hráči z uplynulé sezony, ale také i kmenoví fotbalisté, kteří se vrací z hostování. K nim se připojili dorostenci a hráči, které budou trenéři MFK v nejbližších dnech zkoušet. 

Z loňského kádru se tedy úvodního tréninku zúčastnili kapitán a opora zadních řad Petr Literák, krajní obránce Michal Švrček či na jaře ve velmi dobré formě hrající útočník Adam Varadi. Dále trénovali Slaninka, Krčula, Fukala, Hruška a uzdravený špílmachr Šumský. K nim se připojili fotbalisté vracející se z hostování (Bialek, Šafner, Velička, Hutník) a dorostenci (Vokoun, Ciesarík, Mrkvička, Kutáč, Botur). "Na zkoušku tu máme petrovického brankáře Mrozka, dále s námi trénují Peter Ďuríček, Patrik Strnad, Michal Skwarczek, Michal Střižík či Pavel Tobiáš," prozradil trenér áčka Jan Žižka. "O dalších posilách či hráčích na zkoušku jednáme," dodal nový kouč Lipiny.

V přípravném období čeká na Valcíře série šesti přátelských utkání. V tom posledním plánovaném jsme se měli utkat s juniorkou Karviné. "Tohle utkání nakonec hrát nebudeme, jelikož Karvinští už v té době hrají mistrovské utkání. Narychlo se tak domluvil jiný zápas, kdy našim soupeřem budou hráči Čeladné," osvětlil změnu v přípravě Žižka. 

Přehled přípravných duelů MFK Frýdek-Místek, a.s.

MFK Frýdek-Místek - MFK Skalica (sobota 30. 6. - 11.00, hřiště Nošovice)
FK Fotbal Třinec U21 - MFK Frýdek-Místek (čtvrtek 5. 7. - 10.00, hřiště Smilovice)
FC FASTAV Zlín - MFK Frýdek-Místek (sobota 7. 7. - 10.30, hřiště Luhačovice)
MFK Frýdek-Místek - GKS Tychy (úterý 10. 7. - 17.00, hřiště Lhotka nad Bečvou)
MFK Frýdek-Místek - MFK Havířov (sobota 14. 7. - 10.30, hřiště Sedliště)
MFK Frýdek-Místek - SK Čeladná (sobota 21. 7. - 16.30, hřiště Stovky)
1. kolo MOL Cup (středa 15. 8. - ??, bude upřesněno)