FK Třinec U21 - FK Frýdek-Místek 0:2

Po gólech Adama Varadiho a Tomasze Gomoly porážíme juniorku Třince 2:0.
(5.7.2018) | Smilovice
FK Třinec U21 - FK Frýdek-Místek
0:2


Komentář

Ve druhém přípravném utkání se Valcíři postavili třineckým juniorům. Utkání, které se hrálo ve Smilovicích, skončilo nakonec našim zaslouženým vítězstvím 2:0.

"Bylo to úplně jiné utkání, než jsme odehráli proti Skalici. Tentokráte jsme hráli tak z osmdesáti procent na polovině našeho soupeře," začal s hodnocením přátelského zápasu trenér Lipiny Jan Žižka. "Hřiště bylo užší, takže tam toho prostoru moc nebylo. Ale stejné to měl i náš soupeř. Nějaké náznaky jsme v prvním poločase sice ukázali, přesto spokojeni být vůbec nemůžeme. Hra byla spíš do stojata, takové profesorské mi to připadalo. Určitě bych od hráčů čekal větší aktivitu," zdůraznil frýdecko-místecký kouč. "Každopádně nám to v některých věcech znovu otevřelo oči, ani ta finální fáze nebyla dobrá," dodal.

Krátce po změně stran se Frýdečtí konečně dokázali prosadit. Nejprve se z pokutového kopu trefil Varadi, na kterého vzápětí dokázal navázat ještě Gomola. "Po změně stran se naše hra zlepšila, splnila parametry, které jsme si před utkáním dali. Stále ale musím hráčům opakovat, že je na čem nadále pracovat," uzavřel Žižka.

Ten se již rozloučil s dvěma hráči, kteří ve Stovkách pokračovat nebudou. A to s brankářem Ďuríčkem, který se vrací do Tepličky a pak s Hutníkem, který bude stejně jako na jaře pokračovat v divizním Frýdlantu nad Ostravicí. Naopak v testech budou ve Frýdku-Místku dále pokračovat Smékal z Prostějova, Tomasz Gomola, který je kmenovým hráčem ostravského Baníku, ale naposledy hostoval ve Valašském Meziříčí a David Dendis z juniorky Baníku Ostrava.

K dalšímu přípravnému utkání vyrazí Valcíři tuto sobotu 7. července do lázeňského města Luhačovice. Tam se od 10.30 hodin střetnou s prvoligovým Fastavem Zlín.

FK FOTBAL TŘINEC jun. - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 0:2 (0:0)
Branky:
49. Varadi z pk, 55. Gomola.
Třinec jun.: Kubik (60. Misiorz) – Chloň (40. V. Cieslar), Lanc, Potůček, Konečný – Ceniga, J. Cieslar, Niemczyk – Zahaluk, Novotný (46. Joukl), Stříž. Trenér: Svatopluk Schäfer.
Frýdek-Místek: Mrozek (46. Ďuríček) – Farský (60. Pop), Literák, Bialek (60. Ciesarík), Švrček – Dendis (60. Mrkvička), Tobiáš (46. Smékal) – Strnad (60. Hutník), Šumský (46. Gomola), Hruška (46. Kutáč) – Varadi (82. Dendis). Trenéři: Jan Žižka a Josef Sláma.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jakus (trenér Třince):

Do zápasu jsme šli z hrubé přípravy a popravdě jsem se toho utkání trochu obával. Frýdek-Místek byl ještě loni druholigový tým. Pro nás to byl velmi kvalitní soupeř, asi jeden z nejtěžších proti kterému jsme nastoupili za mého působení u juniorky. S výjimkou Lance, Chloně, Joukla a Stříže jsme nastoupili s hráči loňského staršího dorostu. Kluci podali kvalitní a zodpovědný výkon, ale Frýdek-Místek vyhrál zaslouženě, přestože první gól padl z penalty a druhý možná z ofsajdového postavení. Kluci se nemají za co stydět a věřím, že je tento výsledek povzbudí k další poctivé práci, která doufám některé posune do velkého fotbalu.