FC Zlín - FK Frýdek-Místek 4:1

S ligovým Zlínem jsme poprvé inkasovali krátce po změně stran. Díky Strnadovu gólu jsme dokonce srovnali, pak nám ale ligista uštědřil během pár minut tři políčky a utkání vyhrál vysoko 4:1.
(7.7.2018) | Luhačovice
FC Zlín - FK Frýdek-Místek
4:1


Komentář

Další přípravné utkání sehráli naši třetiligoví A muži v Luhačovicích, kde našim soupeřem byl prvoligový Fastav Zlín. Trenér Jan Žižka dal tentokráte volno zkušené obranné dvojici Literák - Švrček, v brance se představil nejprve Baláž z Bytče, kterého do druhé půle nahradil Koukal ze Znojma. 

V první půli se gólů přítomní diváci v lázeňském městě nedočkali. Ty začaly padat až po změně stran a jako první se dokázal prosadit po Hronkově centru z levé strany zlínský útočník Bartolomeu. To běžela 53. minuta. Žižkovým svěřencům se o pět minut později podařilo Strnadem ranou na přední tyč vyrovnat, ale rozhodující údery si zlínská parta schovala na 69. až 75. minutu, kdy ševci vstřelili tři rychlé branky. V 69. minutě vrátil domácím vedení Džafić, který si na přední tyči počkal na přázemní centr Kopečného. O minutu později udeřilo potřetí, když Hronek uvolnil dlouhým míčem Bartolomeua, jenž v těžké situaci protlačil míč pod sebe a dobíhající Farský si srazil balón do vlastní sítě. V 75. minutě bylo dílo zkázy dokonáno. Po centru Mehanoviće ze standardní situace vystoupal nejvýše Bačo a hlavou přidal čtvrtý gól zlínského celku – 4:1.

"Utkání opět splnilo svůj účel a mělo určitě parametry. Hrálo se ve vysokém tempu, kdy soupeř ukázal svou velmi dobrou kvalitu. Co se týče naší hry, nebyla až tak špatná. Proti ligistovi jsme se snažili bránit v bloku. Rozhodla pasáž kolem té sedmdesáté minuty, kdy jsme třikrát inkasovali. Je to určitě škoda, jelikož jsme mohli se Zlínem uhrát příznivější výsledek," řekl ke třetímu přípravnému zápasu trenér Valcířů Jan Žižka. 

"My jsme ve čtvrtek hráli v Dunajské Stredě, kde hrála většinu utkání jedna jedenáctka. Dnes jsem chtěl vidět zase ostatní hráče. V první půli bych řekl, že jsme podali lepší výkon, než ve druhé. Chyběla tam ale lepší koncovka, kterou jsme naopak zlepšili ve druhém poločase. Jsem rád, že jsme se konečně střelecky prosadili," komentoval průběh střetnutí zlínský kouč Michal Bílek.

V dalším týdnu sehrají muži další dva přípravné duely. V úterý 10. července se nejprve střetneme ve Lhotce nad Bečvou s polským týmem GKS Tychy (hraje se od 17.00 hodin), v sobotu 14. července pak hostíme v Sedlištích divizní celek MFK Havířov. Toto utkání má výkop stanoven na 10.30 hodin.

FC FASTAV ZLÍN - MFK FRÝDEK-MÍSTEK 4:1 (0:0)
Branky:
53. Bartolomeu, 69. Džafić, 70. vlastní Farský, 75. Bačo - 58. Strnad. ŽK: Kopečný (Z). Diváci: 200.
Zlín: Šiška (46. Číž) - Tkadlec, Štěpánek, Bačo - Kopečný, Slaměna, Hronek (49. Gettler), Mehanović, Holík - Džafić, Bartolomeu. Trenér: Michal Bílek.
Frýdek-Místek:
Baláž (46. Koukal) – Hruška, Farský, Bialek, Ciesarik (55. Pop) – Dendis (46. Tobiáš), Šumský, Strnad (60. Mrkvička), Smékal (60. Kutáč) – Varadi, Gomola. Trenéři: Jan Žižka a Josef Sláma.