S Tychy se hraje ve Valašském Meziříčí

F r ý d e k - M í s t e k - V úterý čeká Valcíře další přípravný zápas. Tentokrát nás prověří ve Valašském Meziříčí polský druholigový klub GKS Tychy. Utkání startuje v 17:00.

GKS Tychy je polský druholigový fotbalový klub. V uplynulé sezóně skončil na čtvrtém místě. V minulosti ale hrával i nejvyšší polskou soutěž. Mezi největší úspěch se řadí druhé místo ze sezóny 1975/76. V následujícím ročníku si tak Tychy zahrál evropské poháry. V poháru UEFA, předchůdci dnešní Evropské ligy, však skončil již v prvním kole na německém 1.FC Köln.

Svěřenci trenéra Tarasiewicze už jsou také v plné přípravě, aktuálně rozložili tábor na soustředění ve Valašském Meziříčí. Naposled poměřily síly s druholigovými Vítkovicemi, s kterými remizovali 1:1. Na gól Grzeszczyka odpověděl Mišinský. Pro polský tým tak bude úterní duel druhý v řadě s českým soupeřem.

Lipina vyráží do svého čtvrtého přípravného utkání. Kádr se stále intenzivně buduje, příležitost tedy opět dostane řada hráčů na zkoušku, stejně jako v sobotním utkání se Zlínem. Prvoligistovi jsme podlehli 1:4, když se rozhodovalo v druhé půli. „ Utkání opět splnilo svůj účel a mělo určitě parametry. Hrálo se ve vysokém tempu, kdy soupeř ukázal svou velmi dobrou kvalitu. Co se týče naší hry, nebyla až tak špatná. Proti ligistovi jsme se snažili bránit v bloku. Rozhodla pasáž kolem té sedmdesáté minuty, kdy jsme třikrát inkasovali. Je to určitě škoda, jelikož jsme mohli se Zlínem uhrát příznivější výsledek,“ komentoval utkání trenér Jan Žižka. Průběh utkání s GKS Tychy budeme sledovat na našich sociálních sítích, facebooku a twitteru.

Přípravný zápas
úterý
10.7.2018
17:00 hod.
Facebook Twitter
MFK Frýdek-Místek GKS Tychy Valašské Meziříčí