Starší dorost odstartoval letní přípravu

F r ý d e k - M í s t e k - Letní dřina po A-týmu odstartovala i dorosteneckým kategoriím. U19 ji načala v úterý 9. července společným tréninkem s U18. To vše pod novým trenérem Romanem Vojvodíkem, který také sdělil dojmy z prvního společného dne.

U19 i U18 trénovala pohromadě na tréninkovém hřišti na Stovkách. Trenér U19 Roman Vojvodík a zároveň šéftrenér mládeže měl k dispozici dvacet svěřenců, s kterými se samozřejmě v kabině přivítal a hráči zároveň nafasovali tréninkové věci včetně zbrusu nových míčů. Společně s lodivodem U19 sledovali a koučovali úvodní trénink přípravy pochopitelně také trenéři U18 Lukáš Čerňák a Petr Schmidt, asistent U19 Radek Dian a taký nový šéftrenér mládežnických gólmanů Josef Hanzálek.

Úvodní trénink se nesl po  rozcvičení a bagu především ve znamení hry. Hřiště bylo rozděleno do tří pásem, v nichž měl hráč určitý počet doteků. Trenérský štáb měl při hře ideální možnost vidět dovednosti hráčů i seznámit se s budujícím týmem.

Kluci se jevili dobře, měli chuť, hodnotí začátek přípravy, trenér U19 Roman Vojvodík

Trenér Roman VojvodíkStart přípravy U19, hodně nových tváří, jak byl pojatý úvodní trénink?
Škoda, že někteří hráči nepřišli, někteří onemocněli, někteří jsou ještě na dovolených. Takže by mohlo ještě přijít sedm, osm nových hráčů do přípravy. Chtěli jsme kádry trochu oživit. Vybírali jsme si dva měsíce vhodné typy hráčů, kteří by nám do toho zapadli. Uvidíme, jak to bude probíhat. Kluci se jevili dobře, měli chuť. První trénink je většinou vždy takový fotbalový, poznat se, oťukat.

Bylo to asi uzpůsobené tak, aby jste kluky viděli v akci, ve hře?
Jsem asi ze staré školy, ale první trénink má být vždy fotbal, takže se toho držím. I když jsme to měli trochu s omezeními, kluci si trochu dali do těla, ale fotbal převážil, takže to bylo dobré.

Byla výhoda toho, že U19 trénovala společně s U18? Že vás trenérů na hřišti bylo více a mohli jste si sdělovat poznatky?
Je to výhoda. Pokud se to bude dát zvládnout budeme zatím trénovat společně. Je nás tam v podstatě pět trenérů, každý máme nějaké úkoly, hlídáme si určité věci. Máme více možností opravovat hráče. Klukům jsme ukázali, jakým stylem bychom to chtěli dělat, jak by to v budoucnu mohlo vypadat. Chceme jím dát maximální komfort, budou vědět, že trénink má smysl.

Po úvodním seznamovacím tréninku už začne v uvozovkách dřina?
Bude to samozřejmě trochu větší dřina. (s úsměvem) Už se přiblížíme mužskému fotbalu. Kluci budou mít jinou přípravu, než byli zvyklí. Děláme to opravdu herní formou, máme ale i různé tabaty, kondiční plavání. Bude to opravdu hodně pestré. Nebude to určitě o tom, že budeme běhat někde v lese.