FK Frýdek-Místek - GKS Tychy 0:4

V a l a š s k é M e z i ř í č í - Ve čtvrtém přípravném utkání jsme podlehli polskému GKS Tychy 0:4. Favorit utkání třikrát udeřil ze standardních situací. První branku z přímého kopu přitom vstřelil v samotném závěru první půle. V druhém dějství si pak svůj náskok pojistil.
(10.7.2018) | Val. Meziříčí
FK Frýdek-Místek - GKS Tychy
0:4


Komentář

V bráně nastoupil od začátku utkání brankář Koukal, který je ve Frýdku na zkoušce ze Znojma a představil se už v přípravném zápase proti Zlínu. Chyběl zkušený Petr Literák, který dostal volno, absentoval také další zkušený obránce Michal Švrček. Polský soupeř byl v utkání favoritem, což od začátku utkání dokazoval. Valcíři však v úvodních minutách dobře vyplňovali prostor a obezřetně bránili. Tychy si tak žádné velké šance nevypracoval. Platilo to však i na druhou stranu. První opravdu velkou možnost mohli přítomní diváci vidět až po půl hodině, kdy postupoval z pravé strany sám na Koukala jeden z útočících hráčů. Mladý gólman jej však vychytal. Když už se zdálo, že oba týmy se rozejdou po poločase smírně, přišla v samotném závěru úvodního dějství standardní situace, z které udeřil nekompromisně Grzeszczyk.

Standardní situace byly vůbec velkou zbraní soupeře. Právě z dalšího přímého kopu totiž zvýšil v 61. minutě na 2:0 tentokrát Macej Mańki. Hned vzápětí pak přišel další polský úder. Nyní už ovšem ze hry, když z dorážky propasíroval míč do brány Kamil Zapolnik. Ovšem i Lipina měla možnost skórovat. Tu největší Bialek, který hlavičkoval dobře, ovšem stejně výborně se předvedl i gólman. V další dobré situaci pak Tobiáš dával před bránu, kde by uklízeli spoluhráči v podstatně do prázdné brány, ale míč byl zblokován. Skóre tak uzavřel opět soupeř, Kamil Zapolnik rozvlnil síť po rohovém kopu efektně patičkou a přidělal trenéru Žižkovi vrásky na čele, po utkání nebyl vůbec spokojený, o čemž svědčí i pozápasové ohlasy.

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (MFK Frýdek-Místek): Jsem hrubě nespokojený s hrou v obranné činnosti, protože v některých situacích jsme se chovali nedisciplinovaně. A pokud si hráči myslí, že budou mít něco zadarmo, tak na to ať rychle zapomenou.