Přístup mě zklamal, zlobil se trenér Žižka

V a l a š s k é M e z i ř í č í - Valcíři prohráli ve čtvrtém přípravném utkání proti polskému Tychy 0:4. Trenér Jan Žižka nebyl po utkání vůbec spokojený. A to především s obrannou hrou a přístupem některých hráčů k utkání. Ostatně více už v našem rozhovoru.

Trenére, dá se říct, že utkání rozhodly standardní situace? Soupeř tři ze čtyř gólů vstřelil právě touto formou...
Rozhodly standardky, ale je to příprava. Jsem hrubě nespokojený s hrou v obranné činnosti, protože v některých situacích jsme se chovali nedisciplinovaně. A pokud si hráči myslí, že budou mít něco zadarmo, tak na to ať rychle zapomenou.

Má další otázka měla mířit na to, jestli po třech přípravných utkáních nastal nějaký posun. Odpověď na první otázku ale zřejmě mluví za vše?
Jsem z toho spíše zklamaný. Chápu, že nám probíhá soustředění. Hráči mají zápřah, jsou v nějaké únavě. Přistoupit ale někteří hráči takhle k utkání, to je laxnost, to si ještě vyřídíme.

Přitom to v úvodu utkání vypadalo dobře, soupeři jsme nedávali příliš prostoru, a i když měl poziční převahu, nevypracoval si žádné velké šance...
Tak se máme prezentovat. Chápeme, že soupeř má nějakou kvalitu, musíme vycházet z toho, proti komu hrajeme. Ano, měli bychom se tak prezentovat, ale jak jsem zmiňoval, v určitých chvílích je u některých hráčů nedisciplinovanost. To ještě budeme řešit.

Zmínil jste obrannou činnost, ale škoda i šancí, které jsme si vypracovali v druhé půli a neproměnili. Jak jste viděl ofenzivu?
Vycházíme sice z nějaké defenzivy, ale to neznamená vypustit ofenzivu. Nedostaneme balón k útočníkům, když už ho tam dostaneme, jdeme do ofenzivy ve dvou, třech hráčích. Nedoplníme finální fázi, a pak nemáme šanci skórovat. I když nějaké náznaky a šance, který bychom dle mého měli proměňovat, se objevily. Je to příprava, hráči jsou unaveni, ale jak jsem zmiňoval, přístup některých hráčů mě prostě zklamal.

Kádr zůstane nyní pohromadě?
Zatím určitě ano, nebudu do toho teď zasahovat. V hledáčku jsou ale tři, čtyři hráči, kteří by nás měli doplnit.