Žižka po Havířovu: Odchozené utkání

F r ý d e k-M í s t e k - V přípravném utkání s divizním Havířovem plnili Valcíři roli papírového favorita, nicméně, jak už to někdy v přípravě bývá, radoval se druhý tým. Trenér Jan Žižka bohužel opět nemohl hodnotit utkání kladně. Uvedl, že po prostřídání zkušených hráčů v druhé půli ztratila hra kvalitu. Chyběl mu ale především větší pohyb.

Jak utkání s Havířovem hodnotíte?
Bez pohybu a aktivní hry se fotbal nedá hrát na žádné úrovni. Pro mě to bylo naprosto odchozené a lajdácké utkání, což je špatné. Za takový výkon, který hráči předvedli, se musíme všem fanouškům, kteří se do Sedlišť přijeli podívat, omluvit. Víte, když na to nemáte fotbalově a soupeř vás přehrává, tak i tak musíte ten zápas na hřišti odedřít. Nám nezbývá nic jiného, než zvednout hlavy a stále v přípravě makat.

Co k  inkasovaným brankám. Pokud dobře počítáme, tak pět z posledních sedmi obdržených branek jste dostali ze standardních situací?
Máte pravdu, je to určitě nedisciplinovaností hráčů. Pořád jim v kabině říkáme, aby se na hru a tyto situace koncentrovali, byli u nich zkrátka aktivní. Jenže pak je to z jejich strany laxnost při bránění. Malujeme si to, říkáme, a pokud se toho nebudeme pak držet, tak ty branky budeme dostávat nadále. 

V zápase bylo markantně poznat, že se po prostřídání zkušených hráčů z naší hry vytratila určitá kvalita. Souhlasíte?
Ano, bylo to poznat. Je to tak teď v každém našem utkání. Vystřídáme a naše hra v tu ránu ztratí kvalitu a pak už je to jen o náhodě. Ale dnes bych to přičetl hlavně tomu špatnému pohybu.