FK Frýdek-Místek - TJ Tošanovice 12:3

F r ý d e k-M í s t e k - Na starší dorost čekal ve čtvrteční večer druhý přípravný zápas. Kvůli nepřízni počasí se tentokrát odehrával na Stovkách na hřišti s umělou trávou. A-tým Tošanovic sice v první půli svěřence trenéra Vojvodíka trápil. V dalším průběhu utkání ale mladí Valcíři utkání jasně dominovali, o čemž vypovídá i konečné skóre.
(19.7.2018) | Lískovec
FK Frýdek-Místek - TJ Tošanovice
12:3


Komentář

Starší dorost šel do zápasu z plné zátěže, ráno ještě absolvoval trénink. Trenér Vojvodík postavil na každý poločas jinou jedenáctku vyjma brankáře Majera. Poziční převaha byla od úvodu na straně Valcířů. Nicméně byl to soupeř, který se dostal do vedení a bylo to vždy po nedorozuměních v obraně. Zvláště komunikaci na hřišti bude muset tým ještě pilovat. Ve dvacáté minutě tak byl stav 2:0 pro Tošanovice. Lipina se však nenechala zaskočit a postupně se dostala do tempa. Třemi góly do poločasu jsme otočili skóre. Obrat nastartoval Marek Bányácski a ve 30. a 36. minutě se trefil Jakub Mika.

Druhý poločas už začaly docházet soupeři také síly a svěřenci trenéra Vojvodíka jasně dominovali. Hattrick si připsal David Maceček a postupně se skóre vyšplhalo až na drtivých 12:3. Jelikož Tošanovice nebyly v plném počtu, doplnili jejich jedenáctku i někteří hráči Valcířů. Například Marek Bányácski odehrál první poločas za Frýdek-Místek a druhý za Tošanovice. A právě za soupeře vymyslel kulišárnu, kdy zkoušel překvapit našeho gólmana od půlky a nakonec orazítkoval břevno.

Chceme kluky naučit opět vyhrávat, říká trenér Roman Vojvodík

Trenér Roman Vojvodík

Druhý přípravný zápas, hráči šli do utkání z plné zátěže. Jaká byla spokojenost nejen s výsledkem, ale také s předvedenou hrou?
Měli jsme ráno ještě trochu těžší trénink, takže kluci šli do utkání z větší zátěže. Měli jsme to rozdělené na dvě poloviny, takže měl každý stejné vytížení. Prvním cílem je naučit kluky vyhrávat, když to řeknu kulantně, dlouho nevyhrávali. Takže máme radost z každého dobrého výsledku. Zkoušíme do kluků vlévat zpátky pocit toho, že výhra je, proč fotbal dělají. Z tohoto pohledu velká spokojenost. Nebudu hodnotit zápas z taktického hlediska, to, co jsme od zápasu chtěli, to se naplnilo.

Nebývá zvykem, že by se po výhře v přípravném utkání tolik oslavovalo, ale kluci si výhru v kabině opravdu užili...
Pokřik v kabině byl opravdu dlouhý. Trochu nás rozesmál. (s úsměvem) Radost byla skutečně upřímná. Byla radost se na kluky dívat, že si po delší době užívají radost z výhry, i když je to přípravné utkání.

Co říci k těm hráčům, kteří odehráli plnou porci minut? Tedy část utkání za Frýdek-Místek a část i za Tošanovice...
Někdy je dobré si vyzkoušet, jaké je to hrát proti vlastním. Podali dobré výkony. Když bych měli zmínit Tošanovice, chtěl bych je pochválit. Dokud měly síly, byly nepříjemné.

Jistě ale stále platí, že nás vás čeká ještě hodně práce?
Máme tu spoustu nových hráčů, tým skládáme. Musí si to sednout. Zatím to vypadá dobře, ale všichni hráči ještě nejsou hráči Frýdku-Místku, pracujeme na tom.