Radek Smékal: Budu rád za každou šanci

F r ý d e k-M í s t e k - O post v kádru Lipiny na nadcházející sezónu MSFL bojuje řada mladíků nejen z líhně Frýdku-Místku. Jedním z nich je i ofenzivní záložník Radek Smékal, jež oblékal dres Prostějova. Radek nastoupil i do sobotního přípravného utkání s Čeladnou. Na gól proti Havířovu sice nenavázal, s výkonem však mohl být jistě spokojený.

Radku, představ se fanouškům Lipiny, kde jsi naposled působil?
Doposud jsem působil v Prostějově, kde jsem trénoval s A-týmem, ale zápasy hrál za starší dorost U19. Tak je tak asi vše. (s úsměvem)

Jak to vypadá s tvým případným angažmá ve Frýdku-Místku? Je už vše hotové nebo je to stále v řešení?
Zatím je to v řešení, ale předběžně s tím trenér počítá. Chtěl bych klukům pomoci vrátit se do druhé ligy, protože jsou tady ambice co nejvyšší.

Co se týká sobotního přípravného utkání s Čeladnou, v úvodu to bylo trápení, pak však z naší strany dominance...
Za začátku jsme byli celkem překvapení, jak na nás Čeladná vletěla. Potom už jsme ale otěže vzali do svých rukou a soupeře ve všech aspektech přehráli. Ve druhé půli už Čeladné navíc docházely síly.

Hrál si takřka celá zápas. V první půli ve středu zálohy, ve druhé na podhrotu. Co ti vyhovuje lépe?
Asi ten podhrot. Lépe se mi hraje dopředu. Jsem gólový hráč, mám rád ofenzivu. Ale je na trenérovi, na jaký post mě vybere, budu rád za každou šanci a bude se ji snažit využít na maximum, být přínosem do hry.

Výhra, byť nad soupeřem z nižší soutěže jistě povzbudí, jelikož se nám v předchozích utkáních příliš nedařílo...
Přesně tak. Pomůže výhra i to, že kluci dali góly. Pro blížící start sezóny je to určitě plus, i když to byla výhra nad celkem z Krajského přeboru.

Komunikace, kombinace, sehranost, pozoruješ posun?
Určitě, každým zápasem. Kluky jsem na začátku poznával, teď je to čím dál tím lepší, začínáme se sehrávat.

Jak zatím celkově vnímáš probíhající přípravu, náročné?
Do Frýdku-Místku jsem přišel v průběhu, ale ještě před soustředěním, kde byly dvoufázové tréninky. Pan trenér nám dával hodně do těla, za což jsem rád, protože mi takové přípravy vyhovují. Jak se říká, těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Teď už dolaďujeme taktiku a podobné stránky.

Jaké máš povědomí o Frýdku-Místku? Čítám, že jsi proti němu hrával v dorosteneckých soutěžích?
Hrál jsem tu i Tipsport ligu s A-týmem Prostějova. Dělal jsem si srandu, že do Frýdku už jedu po xté. Už to tu znám, zázemí, vím, jak to tu funguje.

V nadcházejícím ročníku nás čeká MSFL, což pro tebe není žádná neznámá. Pár minut sis připsal v dresu Prostějova v minulé sezóně. Prozraď, co můžeme od třetí ligy čekat?
Určitě je to jiný fotbal, než ve druhé lize. Jak se říká, každá liga je jiná. Určitě má ale MSFL svoji kvalitu. Nikdo nám nedá nic zadarmo, jelikož se všichni na Frýdek jako nedávného druholigistu vyhecují. Každý se bude chtít na tak pěkném stadionu ukázat.