Proběhl 5. ročník Nohejbal Lipina Open

V sobotu 21. července se konal již 5. ročník nohejbalového turnaje fanoušků Lipiny, který pořádal Ultras Lipina, z.s.

Celý den započal již v 8.00 hodin ráno, kdy se samotní aktéři sešli na kurtech frýdecké sokolovny. Po nezbytné registraci účastníků a rozdání pamětních triček, mohl celý turnaj začít, a to nezbytným skupinovým focením. Po těhto administrativních povinnostech mohla na kurtech započít pořádná mela o putovní pohár.

Jako každým rokem, tak i letos, byly rozlosovány dvě základní skupiny - bílá a modrá po 7 týmech. Po lítých bitvách v těchto skupinách se do play-off probojovaly vždy první čtyři týmy. Poté se hrálo vyřazovacím způsobem. Největším překvapením se stal nakonec stříbrný tým Vítkovic, který byl utvořen z náhradníků, jelikož dva ze tří nahlášených soutěžících na poslední chvíli odřekli. Osamoceného Čáryfuka tak doplnili náhradníci a společně to dotáhli až do finále. O celodenní zábavu se pak staral MC Frog, Lubox23 – do vyhoření aparatury.

Do konečného finále se nakonec probojovala družstva Vítkovic a Sviadnova. Druhý jmenovaný se po výhře 2:1 stal vítězem pátého ročníku a kromě hodnotných cen získali hráči také putovní pohár.

Konečná tabulka turnaje nakonec vypadala takto:

1. Sviadnov
2.
Vítkovice
3.
To nevim

4. Hrát fotbal
5. Rakeťáci
6. Nonstopka
7. Dirty
8. Motor
9. Důchodci
10. Černí kocouři
11. Neuminic
12. Stokaros
13. Opel
14. Bobby Boucher

Během turnaje se objevilo mnoho nečekaných výsledků. Třeba tým složený ze členů Ultras Lipina, z.s. (Neuminic), se z historicky tradičně posledníhomísta posunul na místo jedenácté (pozn. nejspíš se osvědčil poslední trénink, který skočil ve tři ráno v den konání turnaje). Naopak nedařilo se vůbec týmu Bobby Boucher, kteří neuhráli ani jeden set a patří jim tedy poslední 14. místo, což oproti minulým létům bylo určitě překvapení.

V samém závěru večera, byl člen stříbrného týmu Vítkovic, Čáryfuk, vmanipulován do žádosti o ruku své přítelkyně, která s touto neodolatelnou nabídkou souhlasila (foto vpravo).

Vybrali jsme pro vás ale ještě několik dalších statických údajů turnaje: 

vypilo se 5 sudů 12° Radegastu, 48 litrů nealkoholickych nápojů, zkonzumovaly se 2 obrovské hrnce "výborného" guláše od mistra kuchaře (p. Nytra starší), sndědlo se 70 ks řízků, aj.

Všem účastníkům bychom chtěli poděkovat, a doufáme, že se všichni sejdeme za rok na 6. ročníku Nohejbal LIPINA Open, který bude nejen o nohejbale, ale i o svatebním obřadu a oslavě.

Letošní ročník se mohl uskutečnit za přispění:
MFK Frýdek-Místek, z.s. (jmenovitě pánů Mamuly, Kovala a Ježe)
Magistrátu města Frýdku-Místku (jmenovitě p. Bc. Pavla Machaly – náměstka tělovýchovy a sportu)
Pivovaru Radegast, a.s.
Sport baru Stovky, s.r.o.
Fajneho festivalu
a především slunečného počasí

A teď konec prázdnin a v sobotu 4. srpna 2018 ve Stovkách, kde Lipina hostí v prvním mistrovském utkání Kroměříž !!!!

Fotogalerii z 5. ročníku turnaje si můžete prohlédnout ZDE

Fotogalerie