V pátek večer generálka s Petrovicemi

F r ý d e k-M í s t e k - Příprava směřuje do svého finále. Již v pátek čeká Valcíře poslední přípravný zápas a zároveň generálka na start MSFL. V domácím prostředí se svěřenci trenéra Jana Žižky střetnou s Petrovicemi. Výkop je naplánován na pátečních 17:00.

Lokomotiva Petrovice je slezským fotbalových klubem, který byl ještě donedávna účastníkem Divize E. Do této soutěže postoupily Petrovice v sezóně 2009/10. Uplynulý ročník se jim ale vůbec nepovedl, když skončily na čtrnáctém místě a po osmi letech sestoupily do krajského přeboru.

Pro Valcíře bude páteční zápas generálkou na start MSFL. Trenér Jan Žižka stále skládá tým a dolaďují se administrativní náležitosti případných přestupů, kádr tak bude formovat svou konečnou tvář ještě i ve dnech po generálce s Petrovicemi. Hotový je již přestup osmadvacetiletého krajního obránce  Michala Střížíka z Frýdlantu nad Ostravicí. S týmem se nadále připravují brankáři Mrozek i Neoral, kteří by měli utvořit gólmanské duo. Naopak chybí Tomáš Hykel, který je na zkoušce v druholigové Jihlavě, kde je i Nicolas Šumský. U obou dvou hráčů je však stále možná varianta, že by mohli za Frýdek-Místek v nadcházející sezóně nastupovat.

Přípravný zápas
pátek
27.7.2018
17:00 hod.
Facebook Twitter
MFK Frýdek-Místek TJ Lokomotiva Petrovice Stovky, Frýdek-Místek


Duelem s Petrovicemi uzavřou Valcíři přípravu v minulé utkání porazili ve Stovkách Čeladnou 4:0. „Jsme rádi za vítězství, vstřelené góly i čisté konto. Ale rozhodně to nemůžeme přeceňovat, protože to byl soupeř z krajského přeboru. Na druhou stranu, jsme úplně nové mužstvo, začínáme se teprve sehrávat. Dali jsme šanci i dalším adeptům o post v kádru. Jsem rádi, že jsem vyhráli, ale nebudeme to přeceňovat, je před námi dlouhá cesta,“ hodnotil utkání asistent trenéra Josef Sláma.