FK Frýdek-Místek - TJ Lokomotiva Petrovice 5:0

F r ý d e k-M í s t e k - Lipina nedala v generálce na MSFL Petrovicím žádnou šanci. Už od úvodu diktovala tempo hry a otázkou jen bylo, jak velké bude konečné skóre. Nakonec svítilo na světelné tabuli po konci utkání 5:0.
(27.7.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - TJ Lokomotiva Petrovice
5:0


Komentář

Valcíři začali generálku, bez zraněného Střižíka, na start MSFL proti Petrovicím nekompromisně a od začátku utkání dominovali. Vždyť v osmé minutě to bylo již 2:0. Hosté měli velké díry v obraně a my trestali. V páté minutě měl dostatek prostoru na pravém křídle Tobiáš a tak mohl poslal přihrávku před prázdnou bránu Adamu Varadimu. O chvíli později mířil do prázdné i Honza Hruška, jehož našel před bránou Strnad. Úvodní gólostroj pak dokonal z pokutového kopu v patnácté minutě Adama Varadi.

Útočník Lipiny si mohl připsat i hattrick, prošel až do pokutového území a už to vypadalo, že jeho blafák gólmanu bude úspěšný, nicméně nestalo se tak. Zasunout míč do brány se Adamovi nepovedlo ani ve 28. minutě. Šancí našeho týmu bylo opravdu velké množství. Ve 40. minutě se po ose Farský, Varadi zrodila další velká možnost. Gólman hostí se však vyznamenal.

Ve druhé půli trenér Žižka prostřídal, aby vyzkoušel i jiné varianty, které by se mu mohli v MSFL hodit. Lipina stále dominovala, nicméně gólově se prosadit nedokázala. Občas přitom zahrozil i soupeř. Brankář Neoral však zasahovat nemusel. To na druhé straně mohl v 68. minutě lovit míč ze sítě střídající brankář Svatoš, který byl na zkoušce i ve Frýdku. Petr Literák však hlavou přestřelil.

Radovali jsme se ale v 72. minutě. A byla to parádní akce. Gomola po rohu soupeře odhlavičkoval míč a založil protiútok. Kutáč poslal na Hrušku, který skvělou finální přihrávkou vybídl Radka Smékala. Ten to provedl skvěle, přízemní střelou k bližší tyči nedal brankáři šanci. Ten se však poté vyznamenal proti Gomolovi. Břevno pak zvonilo po další Literákově hlavičce z rohu a branková konstrukce zastavila míč i po akci Veličky. V závěru utkání jsme se ale dočkali. Pátou branku vstřelil Tomasz Gomola, který se zavěsil do vzduchu a hlavou byl nekompromisní. Vynahradil si tak smůlu z předchozí přípravy proti Čeladné. 

Ohlasy trenérů

Jan Žižka (MFK Frýdek-Místek): Vyhrálo se 5:0, jsem za to rád, protože si kluci před startem MSFL zvednou sebevědomí. Soupeř byl z krajského přeboru, ještě nedávno hrál divizi. To nic ale neřeší, důležité je, že nám to ukázalo, že máme ještě někde rezervy. Ale přechodová a finální fáze se mi líbila, hráli jsme s míčem rychle, takhle nějak bych si to představoval.



Fotogalerie