Sedmnáctka v Opavě stříbrná!

Fotbalisté MFK Frýdek-Místek U17 se v pátek 27. července zúčastnili mezinárodního turnaje, který se odehrál na hlavním stadionu SFC Opava.

Své kvality na opavském turnaji prokazovala družstva: Slezského FC Opava, MFK Frýdek-Místek, MŠK Dubnica a polský tým ze Zaglebie Sosnowiec. 

Frýdecko-místečtí dorostenci dosáhli nakonec těchto výsledků: MFK FM - MŠK Dubnica 3:0 (branky FM: Corriero 3), - SFC Opava 1:0 (Seidlok), - Zaglebie Sosnowiec 1:2 (Corriero).
"Na velmi kvalitním turnaji jsme obsadili druhé místo, když v rozhodujícím zápase o první místo s polským soupeřem jsme ještě pět minut před koncem zápasu hráli nerozhodně 1:1, což nám zaručovalo vítězství v turnaji. Bohužel jsme v průběhu druhého poločasu nedokázali proměnit minimálně tři vyložené šance k navýšení vedení v zápase a soupeř nás za to potrestal v závěru utkání, když z individuální akce a našem nedůrazu v bránění v pokutovém území vstřelil vítěznou branku, na kterou jsme už nedokázali reagovat. I přes tento dílčí neúspěch kluci předvedli, až na výpadky v začátcích zápasů s Opavou a Zaglebie Sosnowiec, kvalitní výkony, které je ovšem nutno, pro jejich budoucí kariéru, neustále zlepšovat a tvrdě na tom pracovat," hodnotil turnajové vystoupení svých svěřenců trenér Karel Orel.

Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen brankář MFK FM Jan Málek, nejlepším střelcem turnaje se stal, spolu s polským útočníkem, hráč MFK FM Giacomo Corriero se 4 vstřelenými brankami.
Na turnaji reprezentovali náš klub tito hráči: Jan Málek, Jakub Rusek - Jakub Mikulenka, Kryštof Niesner, Filip Kolář, Ondřej Mokroš, Matyáš Merta, Nikolas Nytra, Matyáš Mohyla, Daniel Packo, Karel Zrůnek, Darek Gödel, Tomáš Hodula, Giacomo Corriero, Marek Seidlok, Tomáš Hammer, Martin Sekanina.