Pavel Tobiáš: Začíná si to sedat

F r y d e k-M i s t e k - Opět na místě činu. Odchovanec Valcířů bude v nové sezóně oblékat dres Lipiny. Pětadvacetiletý Pavel Tobiáš byl měl být základním kamenem zálohy, nejen o tom jsme si povídali po úspěšné generálce na start MSFL proti Petrovicím.

Pavle, trenér říkal, že tvůj přesun do Frýdku-Místku je takřka domluvený, takže proti Kroměříži bys měl nastoupit?
Je to v podstatě domluvené. S Třincem jsem jednal, teď už by to mělo záležet jen na Frýdku. Proti Kroměříži bych měl nastoupit.

Jaký byl návrat do známého prostředí?
Mám to tu rád. Sice jsem odešel, ale vždy jsem měl na Lipinu dobré vzpomínky. Pár hráčů tu už znám, takže v pohodě. I atmosféra v kabině je fajn.

Tvojí rolí na hřišti by měl být takový dispečer zálohy?
Je to tak. Je na mě v tomto směru trochu vyvíjen tlak, ale myslím si, že už jsem dost starý a zkušený na to, abych si s tím poradil. Chci pomoci týmu a určit mu v záloze směr. Zodpovědnost mi určitě nevadí.

Když vezmeme celou přípravu, jak bys ji zhodnotil?
Měli jsem to těžké, kádr se skládal od nuly. Přišlo hodně mladých hráčů. Teď už si to sedá, i když šlo v posledních zápasech o slabší soupeře. Myslím, že v soutěži to bude lepší.

Pojďme ke generálce, od úvodu to byla poměrně jasná záležitost...
Pohlídali jsme si to hned od začátku. Řekli jsme si, že budeme hrát hodně na míči, což jsme splnili. Utkání jsme dominovali.

Čím to, že sis vysloužil kapitánskou pásku? Čítám, že to bylo tradičně kvůli týmové kase?
Kasa asi také bude (s úsměvem). Hledalo se, kdo ještě neměl v přípravě kapitánskou pásku. Samozřejmě jsem byl v kabině ticho a schovával se, ale kluci si vzpomněli. (smích)

Ty máš zkušenosti z druhé i třetí ligy. Jak bys tyto soutěže srovnal?
Myslím, že jsou to celkem odlišné. Druhá liga je tvrdší, soubojová. Třetí je taková volnější, že si člověk může i zahrát.

Je to i tím, že v MSFL působí hodně mladých hráčů?
Je tam hodně mladých hráčů, kteří se chtějí ukázat. Budeme si na to muset dávat pozor.

Za týden už nás čeká start MSFL, doma přivítáme Kroměříž...
Úvodní dvě kola nás čekají dva silní soupeři, i ve Velkém Meziříčím to bude těžké. Kroměříž bude hodně nepříjemný soupeř, má zkušeností z MSFL, snad to zvládneme. Myslím, že na to máme.

Budeme pod tlakem, jakožto tým, který hrál ještě v minulé sezóně druhou ligu?
Určitě, myslím, že budeme pod tlakem každý zápas. Od loňského druholigisty se budou očekávat výhry, takže tlak bude.