Na úvod doma proti silné Kroměříži

F r ý d e k-M í s t e k - Čekání na start nové sezóny končí. V sobotu od 17 hodin vyběhnou Valcíři v domácím prostředí ve Stovkách k prvnímu kolu Fortuna MSFL proti Kroměříži.

Kroměříž bude na úvod velmi těžký oříšek. Hanáci totiž budou patřit ke skupině favoritů tohoto ročníku. Čtyři roky v řadě se umisťují v horní polovině tabulky, byť v ročníku 2015/16 zachraňovali sezónu až povedeným jarem. V ročníku uplynulém skončila Kroměříž na čtvrtém místě. Nyní by chtěla ještě výše. Tým vede trenér Bronislav Červenka, kterého fotbalová veřejnost zná především ze Zlína, kde dělal asistenta trenéra Bohumilu Pánikovi. Kroměřížský lodivod má k dispozici silný kádr. Můžeme zmínit například záložníka Tomáše Oklešťka, Lukáše Motala. Tedy oba borci se zkušenostmi z první ligy. V útoku pak bude operovat "zbraň hromadného ničení" pro obrany soupeře - Jan Silný. Ten se do Kroměříže vrátil po jarním působení v druholigovém Sokolově. V pětaosmdesáti utkáních MSFL nasázel 56 branek!

V přípravě na MSFL odehrála Kroměříž šest přípravných utkání s bilancí dvou proher a čtyř výher. V generálce Hanáci rozstříleli Horní Lideč z 1.B. třídy 11:2. První kolo v domácím poháru zatím na Kroměříž, stejně jako na Frýdek-Místek, čeká. Vstupem do ostré sezóny tak bude právě úvodní zápas MSFL.

Ve Frýdku-Místku jsem zažili rušnou letní přípravu. Nový trenér Jan Žižka totiž skládal sestavu prakticky od nuly. Velkou vzpruhou jistě je, že v kádru zůstaly zkušené opory Adam Varadi, Michal Švrček a v neposlední řadě kapitán Petr Literák. Z druholigové sestavy pak bude dres Valcířů oblékat i Honza Hruška. To jsou tedy jediná čtyři jména z jarního kádru. Už jsme v podstatě dohodnutí se Šumperkem ohledně Patrika Strnada, dohodnutí s Prostějovem ohledně Dominika Neorala a Radka Smékala. Předběžně jsme domluveni s Baníkem na Davidu Dendisovi a Tomaszi Gomolovi. Dohoda už je i ohledně Pavla Tobiáše s Třincem. Všichni hráči, co tu proti Petrovicím byli, je vlastně kádr pro novou sezonu, řekl lodivod Lipiny k novým jménům v kádru po úspěšné generálce s Petrovicemi.


1. kolo Fortuna MSFL
sobota
4.8.2018
17:00 hod.
Facebook Twitter
MFK Frýdek-Místek Hanácká Slavia Kroměříž Stovky, Frýdek-Místek

Co se týká výsledků v přípravě, byly hodně ovlivněny právě obtížným skládáním kádru. V posledních dvou utkáních už to ale Valcířům celkem klapalo, byť to však bylo proti týmům z nižší soutěže. Skutečný obrázek přinese právě až první mistrovské utkání. Myslím si, že na start jsme si nemohli vybrat lepšího soupeře. Kroměříž nás může prověřit ve všech směrech, protože si drží kvalitu. Bude to těžký zápas. Doufám, že jsme dobře připraveni a zápas zvládneme, uvedl k nadcházejícímu duelu záložník Patrik Strnad.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek