Poprvé ven, čeká nás cesta do Velmezu

F r ý d e k-M í s t e k - Po úvodní domácí výhře nad Kroměříží nás čeká v MSFL první cesta na hřiště soupeře. V pátek se utkáme s druhým týme loňského ročníku - Velkými Meziříčím. Čeká nás tedy ještě těžší utkání než před týdnem. Zápas startuje od 17:00.

Velké Meziříčí působí v MSFL od sezóny 2015/16, byla to první třetiligová sezóna po třiašedesáti letech. Každý ročník zlepšuje náš páteční soupeř svoje postavení v tabulce. Nováčkovská sezóna 12. místo, další 7. místo a v uplynulé sezóně dokonce místo druhé!

Celek z Vysočiny se spoléhá na několik bývalých prvoligových fotbalistů. V útoku je to duo Pavel Mezlík a Pavel Simr, které si můžete pamatovat například z působení ve Zbrojovce Brno. Zálohu diriguje Petr Dolejš, jež pro změnu ligový fotbal okusil v Teplicích a stejně jako Pavel Mezlík i v Českých Budějovicích. Toto trio hraje ve Velmezu prim, vždyť Pavel Simr se stal s dvaadvaceti góly nejlepším střelcem ligy.

Právě Simr se také trefil v úvodním utkání MSFL, kdy Velké Meziříčí zajíždělo na půdu Rýmařova. Zde splnilo roli favorita a před 315 diváky zvítězilo 3:1, což pochopitelně trenér Libor Smejkal kvitoval. Po nepřesvědčivých výkonech v přípravných utkáních jsem se prvního mistrovského utkání obával. Za dnešní výkon však musím naše hráče pochválit. Byli aktivní po celé utkání, dodržely pokyny, které jsme si před zápasem v kabině řekli, a kdyby proměňovali lépe své brankové příležitosti, mohl být rozdíl ve skóre i vyšší, uvedl lodivod Velmezu na oficiálních stránkách klubu.


2. kolo Fortuna MSFL
pátek   
9.8.2018
17:00 hod.
Facebook Twitter
FC Velké Meziříčí MFK Frýdek-Místek Stadion U Tržiště, Velké Meziříčí  

Lipina odstartovala pouť MSFL i navzdory poslepované sestavě skvěle. Ambiciózní Kroměříž jsme doma porazili po brance Patrika Strnada z první půle 1:0 a mohli se těšit ze tří bodů a především dobrého týmového výkonu. Navázat bychom pochopitelně chtěli i v pátek. Do Velkého Meziříčí se nám pojede po domácí výhře samozřejmě klidněji, ale jedna vlaštovka jaro, respektive podzim, nedělá. Jdeme s pokorou zápas od zápasu, zůstává nohama na zemi trenér Valcířů Jan Žižka. Ten bude mít v sestavě opět řadu otázníků, ty totiž stále visí nad triem Gomola, Dendis a Tobiáš. Zraněný je obránce Střižík.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ SOUPEŘE

FC Jiskra Rýmařov - FC Velké Meziříčí 1:3 (1:2)
Branky: 35. Kolísek - 5. Simr, 45. Mucha, 87. Demeter Rozhodčí: Richtár - Macrineanu, Běhal ŽK: Dydowicz, Tilkeridis

Rýmařov: Baroš – Harazin, Navrátil (72. Němec R.), Furik J., Dydowicz, Furik M. (87. Němec T.), Gyorgy, Kocúr, Tilkeridis (76. Hleba), Šupák, Kolísek.
Velké Meziříčí: Kruba – Matulka, Mucha, Šimáček, Puža (87. Bouček) – Dolejš, Smejkal (71. Šuta), Komínek, Mezlík 87. (Polanský), Demeter - Simr.