Trenér U19 Vojvodík: Věříme, že to pošlape

F r ý d e k-M í s t e k - Už ve středu nastoupí starší dorostenci k prvnímu mistrovskému utkání. V Moravskoslezské dorostenecké lize nás čeká na úvod cesta na půdu exligové Opavy. Před ostrým startem jsme si povídali s trenérem U19 Romanem Vojvodíkem, který měl s realizačním týmem v přípravě tvrdý oříšek. Nově skládající se tým připravit, aby byl konkurenceschopný.

Trenére, jak jste spokojený s přípravou, řekl bych i trochu atypickou ke skládání kádru?
No...Spokojený člověk může umřít. Samozřejmě máme před sebou ještě hodně práce. Tým stále skládáme, pomalu si to sedá. Věříme, že jsme zvolili správné typy hráčů a vše do sebe zapadne. Jak to bude nebo nebude, ukáže čas, ale věříme tomu.

Je nějaká věc, která vás trápí před středečním prvním mistrovským utkáním?
Trápí nás nějaká zranění. Stále věřím, a co nás momentálně nejvíce tíží, že se nám podaří dotáhnout přestup a hostování hráčů, kteří s námi již dva měsíce trénují. Nemůžeme se domluvit s kluby, kteří jim brání v tom, že se mohou posunout. Vychováme jim hráče, nechápu to, trochu mě to zlobí. Doufám, že jednání, která ještě nastanou budou plodná.

Frýdek-Místek hrál v minulé sezóně Celostátní dorosteneckou ligu, z níž bohužel sestoupil. Jaké jsou cíle v Moravskoslezské dorostenecké lize?
Máme samozřejmě ambice, chtěli bychom se držet v popředí tabulky. Hráči, kteří budou nastupovat, jsou otrkaní ligou a mohli by to v této soutěži uplatnit. Tajně si přejeme, ať zamícháme postupovým pořadím.

Co říci k losu? Hned na úvodu jedeme na půdu exligové Opavy...
Někdy je možná lepší začínat se silným soupeřem, než v uvozovkách se slabším. Čeká nás Opava, věříme si, určitě nejdeme do zápasu s poraženeckou náladou. Poté jedeme do Kroměříže, a pak máme Třinec. Los je opravdu celkem těžký. Ale jak jsem zmiňoval, někdy jsou těžší zápasy na úvod lepší, hráči se chytnou. Věříme, že to pošlape.

Začátek soutěže bude ve velkém tempu, rytmus středa, sobota. Bude to potíž při užším kádru?
Myslím, že nejsme jediní, kteří to budou mít takhle těžké. Týmů s úzkým kádrem bude více. Věřme, že se nám nikdo nezraní. Pořád máme nějaké počty v nižších ročnících. Chtěli jsme se vyvarovat toho, co tu bylo na jaře, kdy hráči museli hrát půl roku v kuse soboty, neděle. Proto se snažíme kádry doplnit, ať hráče nepřetěžujeme.

VÝSLEDKY V PŘÍPRAVĚ
MFK F-M - Třinec 3:3
MFK F-M - Tošanovice 12:3
MFK F-M - Vítkovice 3:1
FK Staříč - MFK F-M 2:2
MFK F-M - RKS Raków Czestochowa 2:3
MFK F-M - FK Nový Jičín 5:1