Trenér U17 Karel Orel: Limitují nás zranění

F r ý d e k-M í s t e k - První mistrovské utkání čeká ve středu také U17. Trenér Karel Orel hodnotil přípravu jako povedenou, trápí jej však před startem soutěže větší marodka týmu. Cíl je však jasný, pohybovat se v tabulce co nejvýše.

Panuje spokojenost s přípravou na novou sezónu?
Příprava proběhla svým způsobem v pohodě z naší strany, ale problém jsou zranění hráči. Ke konci přípravy čtyři, pět kluků je na marodce. Takže to budeme dávat na první mistrák těžko do kupy.

Hlavně zranění gólmana je zřejmě velkou potíží?
U Ruska to vypadá tak, že bude minimálně na půl roku mimo. To je problém.

Co trápí starší dorost v podobě úzkého kádru, bude asi problémem i u U17?
Úzký kádr zase tolik nemáme, pokud by byli všichni hráči zdraví, bylo by to v pohodě. 17 hráčů plus 2 gólmani. To je celkem optimální. Z různých důvodů jsou ale někteří na dovolených, někteří se dávají do kupy. Aktuálně nás limitují právě zranění, což nám brání, abychom byli v největší síle.

Jaké jsou cíle v Moravskoslezské dorostenecké lize?
Chceme se samozřejmě pohybovat v tabulce co nejvýše, jednoznačně. Kvalita na to je. Chtěli bychom bojovat o přední příčky.

Na úvod těžký los...
Hrajeme dvakrát venku, ale myslím si, že v mládežnických soutěžích to nehraje až tak velkou roli, jestli se hraje doma nebo venku. Je to o kvalitě kádru a hráčů. Opava spadla také z ligy, takže tam kvalita bude a Kroměříž je dlouhodobým účastníkem MSDL, takže to určitě také nebude jednoduché.

Stejně jako U19 na startu sezóny zápasy středa a sobota...
Mě osobně to vůbec nevadí, pokud nebudeme mít marodku...

...Ono se říká, že hráči raději hrají zápas, než trénují...
...Určitě, myslím, že ani pro kluky to není problém. Jen musí být zdraví, pokud budou zranění a bude nás málo, tak to problém může být.

VÝSLEDKY V PŘÍPRAVĚ
Třinec - 
MFK F-M 1:4
Vítkovice - MFK F-M 2:2
MFK F-M - Jihlava 4:4
FK Staříč - MFK F-M 4:6
MFK F-M - RKS Raków Czestochowa 0:5
MFK F-M - FK Nový Jičín 15:0