Trenéři starších žáků Poledník a Šmíd: Příprava proběhla ke spokojenosti

F r ý d e k-M í s t e k - Středa bude pro naše týmy opravdu nabitá. Áčko hraje pohár, svoji soutěž startují U17 a U19 a do boje se vrhnou i kategorie U14 a U15, které doma přivítají Slovácko. Před startem soutěže, ve které se Valcíři budou poměřovat s nejlepšími moravskoslezskými týmy, jsme si tak popovídali jak s trenérem U15 Miroslavem Poledníkem, tak i s trenérem U14 Radkem Šmídem.

JDEME DO SOUTĚŽE S POKOROU I ODVAHOU, ŘÍKÁ TRENÉR U14 RADEK ŠMÍD

Jak hodnotíte přípravu? Jste spokojený s prací týmu?
S přípravou panuje spokojenost, protože po celou přípravu byla velmi dobrá účast na trénincích, což v průměru dělalo 16 hráčů. Musíme kluky pochválit i za přístup k tréninkovým jednotkám, z jejich strany je vidět zájem.

Váš ročník dvakrát v řadě vyhrál svoji soutěž. Jaké jsou ambice?
Tak v tomhle případě stojíme pevně na nohou. Toto je diametrálně rozdílná soutěž. 1. liga celé Moravy je náročná soutěž a my se na ni moc těšíme a určitě chceme hrát velmi důstojnou roli. Ale jak říkám, s pokorou, ale i s odvahou

Jak hráči zvládají přechod na velké hřiště?
Tak tohle se budou kluci učit déle, to se nenaučí jen v přípravě, ale postupnými kroky to zvládnou a v téhle soutěži nám to jen pomůže.

Je něco, co vás tíži před startem ligy?
V téhle chvíli nominace k utkáním, protože chtějí všichni hrát a to je skvělé. (s úsměvem) Proto jsme také přihlásili ještě jednu soutěž žáků a chceme, aby vytíženost hráčů byla co největší. Nějaká malá zranění jsou, ale kluci se uzdravují rychleji než dospělí. 

VÝSLEDKY V PŘÍPRAVĚ
MFK F-M - Kroměříž 10:0
Hlučín - MFK F-M  0:7
MFK F-M - Martin 9:2
MFK F-M - Třinec 4:3

TRENÉR U15 MIROSLAV POLEDNÍK: CHCEME HRÁT V KLIDNÉM STŘEDU TABULKY A POTRÁPIT FAVORITY

V přípravě jste odehráli tři zápasy, řekl bych s velmi solidními výsledky. Panuje tedy spokojenost s přípravou i v tomto ohledu?
Příprava proběhla celkem v klidu. Začátek byl trochu ovlivněný tím, že se kluci vraceli z dovolených, takže se trénovalo zpočátku v menším počtu. Posledních čtrnáct dní už jsme ale byli kompletní. Do přípravných utkání se zapojili všichni hráči, takže góly byly rozloženy na více kluků. S přípravou panuje spokojenost.

Byla celá příprava opravdu "bez mráčku" nebo se vyskytl i nějaký problém?
Příprava proběhla opravdu ke spokojenosti, bohužel se nám však odhlásili někteří soupeři. Dva přípravné zápasy s kvalitními protivníky se tak neuskutečnily.

To byl případ generálky s Třincem. Byla to velká potíž, protože generálka bývá většinou z přípravných utkání ten nejdůležitější zápas?
Místo toho jsme nastoupili proti naší U16. Kluci to ze začátku brali takovým vlažným způsobem, ale pak to začali brát vážně. Shodou okolností se nám v tomto utkání zranili tři hráči, ale během víkendu se dali dohromady. A na středu proti Slovácku jsme komplet.

Tradiční otázka na závěr, jaké jsou ambice v novém soutěžním ročníku?
Stejný ročník jsme už měli loni, teď jsme tedy akorát přešli do U15. Víme tedy, kde jsou silné stránky týmu i jeho slabiny. Chtěli bychom se pohybovat v klidném středu tabulky a potrápit favority.

VÝSLEDKY V PŘÍPRAVĚ
MFK F-M - Kroměříž 3:3
Hlučín - MFK F-M 0:2
MFK F-M - Martin 12:0