FK Frýdek-Místek - FC Zbrojovka Brno B 2:3

F r ý d e k-M í s t e k - V naprosto rozdílných klimatických podmínkách, než které panovaly v předchozích týdnech, vyběhli starší dorostenci do domácího duelu proti Zbrojovce Brno B. Hosté začali náporem, který nás trochu zaskočil. Postupně jsme však hru vyrovnali, i přesto jsme ale do druhého dějství odcházeli s dvougólovým mankem, které jsme však heroickým výkonem srovnali. Jihomoravané však přidali ještě jeden zásah a slavili těsnou výhru.
4.kolo (25.8.2018) | Stovky
FK Frýdek-Místek - FC Zbrojovka Brno B
2:3


Komentář

Zbrojovka začala ve velké stylu. Banda se v rozmezí dvou minut dostal do zajímavých situací. Nejprve se dvakrát pokoušel zakončovat hlavou, následně už pak z levé strany jedovkou prověřil brankáře Málka. Valcíři se snažili kontrovat ve čtvrté minutě přímým kopem Bányácskiho, ten však úspěšný nebyl. Na druhé straně naopak standardka úspěšná byla a Dominik Peška poslal Brno do vedení.

Hosté byli i nadále ve hře jistější na míči a obrana Lipiny musela být neustále ostražitá. V 16. minutě se však mohli dočkat svěřenci trenéra Vojvodíka vyrovnání. Zbrojovku ovšem fantasticky podržel brankář Marek. Nejprve vyškrábl hlavičku Luďka Macečka, posléze i kapitána Kudláčka. To už jsme hru postupně vyrovnali a přizpůsobili se tempu hry. Nebezpeční jsme byli i nadále především ze standardních situací. Po jedné z nich se ale bohužel narodil druhý gól soupeře. Brankář Marek přesným odkopem našel spoluhráče, který servíroval před bránu Fabianu Matulovi, ten si poradil bez problémů. V závěru pak ještě Málek vychytal Lacíka.

Valcíři se ale rozhodně ve druhém dějství s výsledkem nesmířili, právě naopak. V 50. minutě dostal dobrou přihrávku na pravé křídlo Matěj Křenek a gólem navázal na své dvě trefy proti Třinci. V 59. minutě už pak bylo vyrovnáno! Dudek byl v pokutovém území faulován a nařízený pokutový kop proměnil Marek Bányácski.

Zbrojovka odpověděla také po standardce. První přímák sice ještě dokázala v 67. minutě frýdecká zeď zblokovat, na další přízemní pokus Fabiana Matuly už nestačila. Svěřenci trenéra Vojvodíka se do posledních minut rvali o další srovnání, nicméně to už se jim nepovedlo, byť ještě nadějné možnosti byly.

Ohlasy trenérů

Roman Vojvodík (Frýdek-Místek): Musíme kluky pochválit, jak se porvali s nepříznivým stavem po první půli. Soupeř představoval maximální kvalitu a my s ním drželi krok. Bojovné utkání rozhodla větší zkušenost v pokutovém území. Věřím, že se zase poučíme a posuneme se výkonnostně opět o krůček dál.



Radim Bubeníček (Zbrojovka Brno B): Proti silově dobře připravenému soupeři jsme odehráli dobré utkání. V kombinaci a na míči jsme byli jasně lepší než domácí celek, který hrozil pouze ze standardních situací.