Žižka po Rýmařovu: Rozhodla produktivita

R ý m a ř o v - Natáhnout úspěšnou sérii se bohužel v rámci 4. kola MSFL nepovedlo. V Rýmařově jsme poprvé okusili hořkost porážky. Trenér Jan Žižka nepřičítal prohru brzkému gólu soupeře, ale nízké produktivitě, která byla v minulých utkáních naší doménou. Z prohry ale nedělal hrozivé závěry, vždy nás čeká ještě pořádná porce zápasů.

Trenére, bohužel první prohra v sezóně. Vykolejil tým hodně brzký gól soupeře?
Ani bych neřekl. I přes brzký inkasovaný gól jsme v první půli diktovali tempo hry. Měli jsme spoustu šancí, poločas měl být v náš prospěch, ale hraje se na góly, a ty jsme nedali.

Vstup do druhé půle se nám také úplně nepovedl. Rýmařov tam měl pár možností. Chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa...
Snažili jsme se to oživit. Dali jsme nahoru Tomasze Gomolu. Změnili jsem i rozestavení, abychom hráli s míčem více nahoře a byli více aktivnější. Z toho pramenilo i to, že měl Rýmařov ve středu hřiště více prostoru. Dostali jsme sice branku na 2:0, ale kluky to nepoložilo, hned jsme snížili. Abychom vyrovnali, na to už bohužel nebylo.

V minulých utkáních jsme byli hodně produktivní a efektivní. Teď se to otočilo. Řekl bych, že chyběla i trocha štěstí...
Švrček například mířil do prázdné brány, střela mu byla zblokována, z trestňáku jsme trefili tyč. Jak jsem měli štěstí v některých předešlých zápasech, tak teď se od nás odklonilo. Ale nemůžeme se spoléhat na to, že budeme mít pořád štěstí. Gólové šance musíme proměňovat, měli jsme dát branky a byl klid.

Možnost závěrečného tlaku zkomplikovalo i vyloučení Adama Varadiho...
Jsou tam emoce, souboj jsem ani pořádně neviděl, takže to nemůžu ani hodnotit. Ať si každý přebere sám, jestli to byla žlutá. Musíme se koukat sami na sebe, poctivě pracovat, vzít si z utkání ponaučení a dobře se připravit na pohár s Opavou. Jdeme dál, že se prohraje, to ke sportu patří. Pokud se naučíte žít s porážkami, tak dokážete i vítězit.

Návrat Nicolase Šumského do kádru, základní sestavy. Jednoznačné plus?
Určitě. Zase jsme měli možnost vidět jeho kvalitu. Dokáže podrže balón, rozehrát, dokonce dal branku. Přišlo mi, že se vrátil Šumský a někteří kluci jakoby nevěděli, co mají na hřišti dělat. Na to, co jsme se připravovali, ať všechno nehrajeme přes Šumáka, stejně to tak bylo. Ale chceme se prezentovat jako tým, a to že Šumák naskočil, za to jsme jedině rádi. Mladým klukům to určitě pomůže.