Vojvodík: Proti Baníku s jasným cílem uspět

F r ý d e k-M í s t e k - Trenér U19 Roman Vojvodík měl na nedělní zápas proti Sigmě Olomouc připravenou taktiku, kterou však z minuty na minutu musel změnit. Místo na přírodní trávě se totiž hrálo na umělce. Lodivod Valcířů ocenil bojovný výkon svých svěřenců a s remízou 1:1 byl spokojený. Do nadcházejícího utkání proti Baníku Ostrava jde ale tým s jasným cílem vyhrát.

Trenére, vraťme se k nedělnímu utkání na Sigmě. Krásný záříjový den, sluníčko, umělá tráva, asi ne moc super pro fotbal?
(s úsměvem) Fotbal dostal trochu nekopáno do zadku, protože v takovém počasí hrát na umělce, i když bylo hřiště s přírodní trávou trochu podmáčené. Nešlo kombinovat, klouzalo to. Moc o fotbale to nebylo. Ale jednalo se o dobré, bojovné utkání. Spravedlivá remíza. V podstatě, když o tom tak přemýšlím, jsem rád, že se nikdo nezranil. Máme bod, jsme spokojení, odedřeli jsme to. O to více nás mrzí, že jsme nedokázali bodovat doma s Brnem a něco získat v Opavě. Kluci si dokázali, že se dá hrát s každým. I když byla Sigma kvalitním týmem, tak jsme se s tím poprali a byli jsme důstojným soupeřem.

Asi těžké pro trenéra přeorientovat tým z minuty na minutu na jinou taktiku? Na umělce je to úplně o něčem jiném...
V podstatě jsme mohli zahodit celou přípravu. Měli jsme to celé nachystané trochu jinak. Styl hry jsme museli přizpůsobit povrchu. Opravdu nešlo kombinovat, nešlo to dávat do běhu, protože všechny míče končily v autu. Hráli jsme jednoduše, chtěli jsme dostávat míče za obranu, kde bychom si vytvářeli prostory a být nebezpeční z brejků, což nám vycházelo. Dali jsme po chybě domácích krásný gól, zbytečně jsme inkasovali, ale to se stává.

Příští zápas nás čeká doma Baník Ostrava, sice U18, ale prestižní zápas pro kabinu, pro tým?
Prestižní to pro kluky určitě bude, mají tam spoustu kamarádů, všichni se navzájem znají. Budeme si chtít dokázat, že umíme hrát fotbal proti kvalitnímu soupeři, což není jen osmnáctka Baníku, ale také Brno, Sigma, Slovácko. Jdeme do utkání se vztyčenou hlavou a s jasným cílem uspět a získat tři body.