S Uherským Brodem o čelo tabulky

F r ý d e k-M í s t e k - Sérii dvou domácích zápasů uzavřeme v sobotu proti Uherskému Brodu. Bude to zápas velice zajímavý, jelikož půjde o souboj druhého se třetím. Výkop je naplánován na 15:00.

Historie klubu v Uherském Brodu sahá až do roku 1893! Největších úspěchů dosáhl na počátku devadesátých let minulého století. V roce 1992 přišel postup do MSFL, v roce 1994 dokonce do ligy druhé. Zde však vydržel Uherský Brod pouze jednu sezónu, načež přišel pozvolný pád až do Přeboru Zlínského kraje. Tuto soutěž hrál ČSK naposled v roce 2013, poté přišla opět cesta vzhůru a od ročníku je náš sobotní soupeř účastníkem MSFL.

V nováčkovské soutěži se Uherskému Brodu dařilo. Obsadil totiž velmi solidní osmé místo. A jak ukazuje vstup do nového ročníku, mohlo by to být ještě lepší. Start se totiž svěřencům Martina Ondy povedl na jedničku. Podlehli pouze na půdě Kroměříži, jinak pokaždé bodovali. V posledním utkání si poradili dle výsledku 3:0 snadno s Rýmařovem. Lodivod Uherského Brodu byl ale na klubovém webu jiného názoru. Výsledek se rodil těžce, protože ve třetí lize není žádné utkání jednoduché. Začátek byl vyrovnaný. Nám pomohl vedoucí gól i vyloučení soupeře.

6. kolo Fortuna MSFL
sobota
8.9.2018
16:00 hod.
Facebook Twitter
MFK Frýdek-Místek ČSK Uherský Brod Stovky, Frýdek-Místek

V součtu to pro Uherský Brod znamená po pěti kolech deset bodů a třetí místo. A to jen kvůli horšímu skóre, na druhé pozici je totiž právě Frýdek-Místek. O náboj tak bude v sobotu postaráno.  „Pokud bychom v sobotu porazili Uherský Brod, hrálo by se nám v dalším průběhu podzimu určitě lépe, zmínil záložník MFK David Dendis. Může to být i souboj kanonýrů. V dresu Uherského Brodu se prezentuje Šimon Chwaszcz, který vstřelil v pěti zápasech tři góly. Nejlepším střelcem Valcířů je čtyřgólový Adam Varadi.

POSLEDNÍ UTKÁNÍ SOUPEŘE V MSFL

ČSK Uherský Brod - Jiskra Rýmařov 0:3 (1:0)
Branky: 30. Hradil, 86. Chwaszcz, 88. Dolina. Rozhodčí: Z. Kneisl – L- Drozdy, L. Kneisl. ŽK: David – Ondruška, Horák, Kocúr, Tilkeridis ČK: Horák.
Uherský Brod: Dostál – M. David (C), Kovář, Vrága, Nevařil – Malenovský (70. Dolina), R. David, Blanař (84. Mančík), Hruboš, Hradil (79. Pochylý)– Chwaszcz.
Rýmařov: Kameník – Navrátil (73. Kováč), M. Furik, Kocúr (C), Tilkeridis, György (87. Němec), Dydowicz, Šupák, Horák, Ondruška (80. Piroška), Hleba.