Žižka: Kdo byl na stadionu, obrázek si udělá sám

F r ý d e k-M í s t e k - Ačkoliv jeho svěřenci dostávali během utkání soupeře z Uherského Brodu místy pod drtivý tlak, nakonec odcházeli ze zápasu poraženi. Trenér Jan Žižka byl po utkání plný emocí, což se vzhledem k průběhu duelu divu, první domácí prohru však hodnotil věcně a s nadhledem.

Trenére, po utkání s Uničovem jste říkal, že je těžké zvládnout dvě domácí utkání v řadě, což se potvrdilo. Na druhou stranu proměnit všechny šance, je to jasný zápas...
Samozřejmě. Fotbal se hraje na góly. My dali dva, soupeř tři. Myslím ale, že jsme lidem ukázali, že fotbal hrát umíme. To, že jsme neproměnili šance, to se stává. Kdybychom dali gól dříve, tak jsme utkání ještě klidně otočili. Musím klukům za výkon i přes prohru poděkovat.

V první půli jsme se v ofenzivě ještě tak nějak trápili, v druhém dějství už to byl z naší strany místy drtivý tlak...
Určitě. Přešli jsme na hru se třemi obránci, chtěli jsme posílit útočnou fázi. Dařilo se nám míče dostávat do krajů, posléze do zakončení. Pár střel soupeř zblokoval, nějaké tutovky jsme nedali. To patří fotbalu. Je třeba hodit to za hlavu a vzít si z toho ponaučení. Ukázali jsme, že kvalitu máme, že se nevyhrálo, bohužel, jedeme dále.

Řekl bych, že Brod si v zápase vybral velkou porci štěstí. Od penalty se prakticky k ničemu nedostal, až pak skóroval z rohového kopu...
Tam už je to naše nedůslednost, že jsme si zadní tyč nepohlídali. Vůbec největší chyba byla, že jsme takového soupeře pustili do vedení. Horší mančaft jsem ve Stovkách neviděl. Nechápu, jak může mít třináct bodů.

Stav na 0:3 nás nezlomil, v závěru to dokonce vypadalo, že srovnáme, hned v 90. minutě byl ale odpískán konec...
Nechci se k tomu moc vyjadřovat, nechci být alibista. Soupeř měl dostat od nás pět, šest branek a bylo by po zápasu. Nebudu se vyjadřovat k rozhodčím, to ať si udělá obrázek každý sám, kdo na stadionu byl. Potom se nedivme, kde ten český fotbal je. Ale říkám, nechci se vymlouvat. Prohru jsme si zavinili sami.

Utkání jsme sice prohráli, na žluté karty jsme ovšem drtivě zvítězili 6:0...
Na naší straně byly fauly, od soupeře také, tam se ale žluté nedávaly. Ale jak říkám, nechci se vymlouvat. Zápas jsme měli zvládnout úplně bez problému.

Čítám, že prohra hráče nezlomí? Výkon totiž nebyl vůbec špatný...
Přesně. Výkon byl dobrý, ale musíme proměňovat šance. Pokud na tento výkon navážeme, nemáme strach. Kluci si potvrdili, že fotbal hrát umí. Myslím, že hrou jsme potěšili i diváky, že to výsledkově nedopadlo...V jiných utkáních jsme byli horším týmem, kdy jsme nebyli tak silní na míči, ale zase jsme zvítězili. Fotbal je o gólech, dali jsme o jeden méně a prohráli jsme.

×
Dnes v 15:30 | A-tým
FK Frýdek-Místek
MFK Karviná B