V pátek na půdu posledního Valmezu

F r ý d e k-M í s t e k - Po dvou utkáních v řadě v domácím prostředí čeká Valcíře opět cesta na hřiště soupeře. Svěřence trenéra Jan Žižky čeká zrádný zápas ve Velkém Meziříčí, které je na posledním místě tabulky a Frýdek-Místek tak bude jasným favoritem. Utkání startuje v pátek od 16:00.

Valašské Meziříčí se v uplynulé, nováčkovské, sezóně MSFL dokázalo zachránit. Obsadilo čtrnáctou pozici. Vstup do nového ročníku se Valmezu ale vůbec nevydařil. Z šesti utkání získal pouhé dva body, což je v tabulce poslední místo s hrozivým skóre 7:21. Zvláště domácí výsledky nejsou pro našeho sobotního soupeře důvodem k úsměvu. Prohra 2:5 s Hlučínem, 0:2 s Kroměříží a 0:5 s Vrchovinou.

Neuspokojivé výsledky vyústily ve změnu trenéra, právě po duelu s Vrchovinou byl odvolán trenér Ondřej Gazdoš, kterého nahradil u kormidla Marian Bedrich. „Věděli jsme, že po velkých změnách v letní přestávce náš čeká těžká sezóna. Dali jsme trenéru Gazdošovi volnou ruku při výběru hráčů, ale herní projev a výsledky silně hazardují s fotbalovým jménem Valašského Meziříčí. Možná třetí ligu nezachráníme, ale nechceme pořád prohrávat a dívat se na to, že na fotbal budeš chodit deset diváků. Dohodli jsme se s trenérem Gazdošem na ukončení působení u prvního týmu. Bude pokračovat jako šéftrenér mládeže, kdy jsme opět získali statut sportovního centra mládeže,“ uvedl důvod změny pro Valašský deník člen vedení Petr Zahradníček.

Změna na trenérské lavičce přinesla Valašskému Meziříčí v minulém kole bod na půdě Rýmařova. Klub navíc ohlásil novou posilu do obraných řad. Z Hodonína přišel sedmadvacetiletý obránce Tomáš Dekleva. I on by měl v sobotu pomoci Valmezu k prvním domácím bodům.

7. kolo Fortuna MSFL
    pátek    
14.9.2018
16:00 hod.
Facebook   Twitter
TJ Valašské Meziříčí MFK Frýdek-Místek Stovky, Frýdek-Místek

Valcíři ale samozřejmě budou proti. Zvláště poté, co v uplynulém víkendu ztratili doma proti Uherskému Brodu, byť si vypracovali množství šancí. Ve Valašské Meziříčím budeme velkým favoritům, takové zápas však dokáží být zrádné. „Do Valmezu jedeme s pokorou, ale určitě s tím, že poztrácené body chceme přivést zpátky, říká obránce Lipiny Michal Střížík. V tabulce se aktuálně pohybujeme na šesté pozici, na první místo máme však jen tří bodovou ztrátu. Horní polovina tabulky je opravdu velmi natěsnaná. Venku jsme doposud naplno nebodovali, cíl pro pátek je tedy jasný.

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek