Mikulenka pozván na sraz nově tvořící ČR U15

Českou reprezentaci do 15 let čeká ve druhé polovině září výběrový přípravný kemp v Břeclavi. Trenér Antonín Barák zveřejnil nominaci na tuto akci, ve které nechybí záložník naší U15ky - Matěj Mikulenka.

Matěj Mikulenka (na snímku v modrém) není ale jediným nominovaným fotbalistou, který je spjat s frýdecko-místeckým fotbalem. Srazu na jižní Moravě se zúčastní rovněž i Daniel Śmiga, který momentálně již kope v dresu ostravského Baníku. Mezi náhradníky se objevila další jména mladých Valcířů, jako Filip Šponer, Adam Stareček či Josef Jiříček (momentálně FCB). Všem klukům blahopřejeme a věříme, že to není jejich poslední pozvánka k reprezentačnímu srazu. 

Nominovaní hráči se sejdou pod vedením trenéra Antonína Baráka v břeclavském hotelu Rose v úterý 18. září. Reprezentační kemp pak skončí o dva dny později. V rámci kempu čeká mladé naděje modelové utkání, které odehrají ve středu 19. září od 10.30 hodin na stadionu v Břeclavi. Na kemp byl pozván i zástupce klubu z řad trenérů. Zúčastní se jej vedoucí SpSM MFK Frýdek-Místek Radek Šmíd.

Svou nominaci k reprezentaci své vlasti obdržel rovněž i Vojtěch Wojatschke, kterého s výběrem ČR U17 čeká dvojutkání proti stejně starým fotbalistům Švýcarska. Oba zápasy se hrají v zemi helvétského kříže, přesněji v Altbüronu. Wojatschke, který hájí momentálně barvy ostravského Baníku, není v mládežnických výběrech ČR žádným benjamínkem. Za U15 odehrál 6 zápasů, ve kterých vstřelil 2 branky. V kategorii U16 má na svém kontě 19 utkání a 9 gólů a za U17 si zahrál ve třech střetnutích s bilancí dvou vstřelených branek. I jemu držíme palce. 

×
Dnes v 16:00 | A-tým
FC Slovan Rosice
FK Frýdek-Místek