Žižka: Měli jsme být aktivnější

V a l a š s k é M e z i ř í č í - Lipina zvítězila ve Valašském Meziříčí v rámci 7. kola MSFL jasně 3:0 a slavila tak první venkovní výhru. Trenér Jan Žižka byl s body samozřejmě spokojený, přesto měl ke hře svých svěřenců výhrady.

Zápasy, kdy se jede na půdu posledního týmu tabulky v roli favorita, jsou vždy zrádné. Ale zvládli jsme to celkem v pohodě...
Zasloužené tři body. Akorát mě mrzí jedna věc, ceníme si gólů, všeho, ale proč si s takovým soupeřem nedokážeme zahrát fotbal. V klidu dát balón na zem a zahrát si. Byly tam zbrklé věci v předfinální fázi, do pomala finální fáze. Měli jsme hrát více s míčem, být aktivnější. Možná by ten výsledek vypadal jinak.

Nepřišlo po "pohodové" první půli a vedení 2:0 uspokojení?
My jsme to v poločase burcovali, abychom v druhé půli přidali góly. Říkám to pořád, bez pohybu a aktivity fotbal hrát nejde.

Je to trochu kontrast. Proti Uherskému Brodu jste výkon chválil. Nyní výhra...
Nechci snižovat výkon proti Valašskému Meziříčí, to v žádném případě. Vyhráli jsme venku tři nula, udrželi čisté konto. Akorát mě mrzí, že jsme si více nezahráli s míčem, že jsme nechtěli přidat branky. Prakticky jsme si nevypracovali tolik brankových šancí jako s Uherským brodem.

Budete mít teď trochu těžkou hlavou při rozhodování, co se týče gólmanů? Filip Mucha podal dobrý výkon.
Říkám to od začátku, máme dva kvalitní gólmany a chci je sem tam protočit. Když budete mít dva kvalitní gólmany, jeden bude chytat deset zápasů a nedejbože se zraní, a ten druhý půjde do brány nerozchytaný, tak je to špatně. Oba dva gólmani spolu na trénincích skvěle spolupracují, tvrdě na sobě pracují. Takže v tomhle těžkou hlavou nemám, to jsou naopak příjemné starosti.

Výhra nad Valašským Meziříčím důležitá i v tom, že neztratíme kontakt se špicí tabulky...
Body, které jsme ztratili doma, jsem přivezli z venku. Toho si ceníme. Byly zápasy, kdy nás soupeř přehrával a vyhráli jsme, pak byl zase utkání, kdy jsme byli my lepším týmem a prohráli jsme. Proti Valašskému Meziříčí tři body, nula vzadu, spokojenost.


REPORT: VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - MFK F-M 0:3