U19 / Želazko: Dobře odbojovaný zápas

K a r v i n á - Starší dorostenci si v neděli připsali vydřenou výhru na Karvinou B 1:0. Zápas jsme hodnotili se záložníkem Filipem Želazkem, který vypomáhá i naší U18. Povídali jsme si tak nejen o vyhraném utkání, ale i jeho roli právě v osmnáctce.

Možná těžší zápas, než jsme čekali proti Karviné?
Bylo to těžké utkání, ale dobře jsme jej ubojovali. Hodně nám pomohl gól z rohového kopu, který nám zvedl sebevědomí

Oba týmy daly do utkání vše, co síly?
Síly docházely, to je pravda. Na konci to bylo už hodně náročné. S Kudlou (Vojta Kudláček pozn. red.) jsme se i prostřídávali na pozicích krajního obránce a záložníka, abychom pošetřili síly. Posledních deset minut nám dalo zabrat.

V čem dělala Karviná největší problémy?
Byli celkem dobří na míči, ale dalo se s nimi hrát, nebyli tak silní jako třeba Brno.

Ty jsi poměrně dost vytížený, nastupuješ i za U18. Je to velký rozdíl?
Rozdíl tam je, je to dané i soutěžemi. MSDL je pochopitelně kvalitnější i náročnější. V devatenáctce jsme více sehraní. V osmnáctce se to více točí a skládá z vícero hráčů.

Je tvá role v U18 jiná?
Když hraju za osmnáctku, jsem tam většinou jeden z nejstarších, Cítím větší zodpovědnost, co se týká vedení týmu. Snažím se mladším hráčům na hřišti poradit. Očekává se od mne, že předvedu kvalitní výkon a já to tak beru.

Jak jsi spokojený se začátkem sezóny v podání U19?
Musím říct, že jsem hodně spokojený. Daří se nám, vyhráváme. Je to rozdíl oproti minulé sezóně, to jsme snad měli jen dvě výhry.


REPORT: KARVINÁ B - MFK F-M 0:1