Žižka: Zůstaňme nohama na zemi

F r ý d e k-M í s t e k - Valcíři mají úspěšně za sebou ošemetné zápasy s posledními týmy tabulky. Hulín jsme doma rozstříleli 5:1 a trenér Jan Žižka tak mohl být spokojený, byť zmínil pasáž v první půli, kdy si jeho svěřenci málem zkomplikovali dobře rozjetý zápas.

Pět gólů v soupeřově síti, myslím si, že pěkný zážitek pro fanoušky...
S výhrou spokojenost. Akorát tam byla zase pasáž, kdy jsme úplně nesmyslně přestali hrát. Soupeř mohl snížit na 2:3 a zdramatizovat utkání. Jinak ale zasloužené vítězství. Klukům děkuji, že utkání zvládli.

Zmínil jste pasáž, kdy jsme přestali hrát, čím to? V první půl hodině jsme jasně dominovali a vypadalo to, že Hulín bude odjíždět i s více než pěti góly...
Známe českou náturu nebo český fotbal, jaký je. Vedete 3:0, uspokojíte se a je problém. Přestali jsme běhat, byli jsme statičtí. Málem jsme si zápas sami zkomplikovali. Ale byla to zasloužená výhra.

Tomasz Gomola se vám "odvděčil" za základní sestavu dvěma góly, Adam Varadi také dva góly. S útočníky musí panovat velká spokojenost?
Já to beru takhle, jsou to útočníci a jsou na hřišti od toho, aby dávali branky. Takže po této stránce samozřejmě také spokojenost. (s úsměvem)

Tři body od čela tabulky...
Všichni to vnímají. Přáli jsme si hrát v horní patrech tabulky, ale zůstaňme nohama na zemi, hrajme to s pokorou. Je pozitivní, že o čelo pořád hrajeme. Snad to vydrží co nejdéle.

V sobotu jedeme na půdu lídra tabulky - Líšně, což bude asi trochu jiný zápas a nemuselo by se nám vyplatit, kdybychom s některými šancemi nakládali jako proti Hulínu...
Určitě. Líšeň vyhrála 8:1 v Rýmařově, i když hrál soupeř prakticky celý zápas o deseti. Bude to velice kvalitní protivník. Ale před žádným zápasem nebudeme skládat zbraně, do Líšně pojedeme s tím, abychom si nějaký bod přivezli.

Oba týmy jsou ofenzivně naladěny, bude se jednat o šlágr kola...
Jestli to bude šlágr kola, to nevím. Na zápas se určitě důkladně připravíme, zregenerujeme. Jak už jsem zmiňoval, budeme si chtít přivést nějaký bod. Jestli to budou tři, to nemůžu tvrdit, i když jdeme do každého zápasu, abychom jej vyhráli. Ale vzhledem k nějakému průběhu utkání bude třeba i bod dobrý. 


REPORT: MFK F-M - SPARTAK HULÍN 5:1