Smékal: Na vše bylo daleko méně času

F r ý d e k-M í s t e k - Do zápasu v Líšni naskočil už ve 13. minutě za zraněného Honzu Ciesaríka a byl u naší jediné větší šance v první půli. Mladý krajní záložník Radek Smékal mluvil v našem rozhovoru nejen o této situaci, ale probral celé utkání, které bohužel skončilo naši prohrou.

Do utkání si nastoupil už ve 13. minutě za zraněného Honzu Ciesaríka. Takové náhlé vstupy do zápasu nebývají pro hráče moc příjemné. Jak to bylo u tebe?
Určitě je to specifické, protože se hráč nerozcvičuje se základní jedenáctkou a není tak stoprocentně připravený do hry zasáhnout hned od samého začátku, jako to bylo teď.

Zvláště v první půli nás Líšeň hodně přehrávala, čím to?
V první půli jsme získaný míč hned odevzdali druhou přihrávkou soupeři. Měl dobrý tlak na míč, takže jsme neměli na nic čas. Druhou půli jsme to zjednodušili tak, jak na nás trenér o půli apeloval a tím se obraz hry změnil. Dali jsme kontaktní gól, ale bohužel Líšeň má kvalitní tým, a už si utkání v závěru pohlídala.

Zmiňuješ napadání soupeře. Bylo hodně nepříjemné, prakticky nebyl čas vůbec na nic?
Přesně jak říkáš, oproti dosavadním soupeřům bylo daleko méně času, protože dobře napadali. I hřiště bylo užší, takže bylo hodně soubojů.

Vypadalo to, že i přes hodně šancí soupeře, bychom mohli udržet do přestávky čisté konto, navíc chycená penalta. Byly pak hodně zlomově dvě inkasované branky v jedné minutě?
První poločas jsme mohli klidně prohrávat 0:5, důležitá byla určitě chycená penalta, to tým vždycky nakopne. Ale bohužel potom během snad jedné minuty jsme obdrželi dva góly po našich chybách.

V první půli jsme moc šancí neměli, jednu velkou však ano. Byl jsi u toho právě ty, udělal bys zpětně něco jinak?
Jo, kdybych vstřelil gól, vypadal by zápas zase úplně jinak. Museli by hrát ofenzivněji a my se tak mohli dostávat do častějších brejkových situacích. Měl jsem to tlačit nahoru, zvolil jsem přízemní střelu, kterou mi brankař Líšně chytl.

Dvakrát jsme dokázali po hrubkách soupeře snížit na rozdíl jednoho gólů. Vždy jsme ale vzápětí dostali branku. Vydržet těsnější stav déle, soupeř mohl být nervóznější...
Po gólu z penalty bylo vidět, že už si tolik hráči Líšně nevěří, báli se o výsledek. Dovolím si říct, že kdybychom to udrželi déle jen o gól, odváželi bychom si odsud alespoň bod.

Byla Líšeň nejkvalitnějším soupeřem, proti kterému jsme doposud nastoupili?
Z třetí ligy zatím určitě nejkvalitnější mužstvo.

Co si z prohry vzít do dalších utkání?
Musíme se poučit z chyb, které jsme dělali, oklepat se, a připravit se na nadcházející zápas s Hodonínem.

V dalším zápase nás čeká doma Hodonín, co o utkání, potažmo od soupeře očekáváš?
Bude to velmi kvalitní soupeř, je v polovině tabulky. Až v týdnu si řekneme na jaké hráče si dávat pozor, a jakým stylem hrají.

Jak ty jsi osobně spokojený s působením ve Frýdku po 9. kolech MSFL?
Jsme v horní polovině tabulky, teď je potřeba zvládnout zápas s Hodonínem abychom se udrželi včele tabulky a ještě útočili na přední příčky tabulky.


REPORT: LÍŠEŇ - MFK F-M 4:2
TRENÉR ŽIŽKA: TAKHLE JSEM KLUKY V DEFENZIVĚ NEZAŽIL