Další duel s Jihomoravany

F r ý d e k-M í s t e k - MSFL ubíhá rychlým tempem a už dospěla ke svému 10. kolu. V něm Valcíři přivítají nad domácí půdě osmý Hodonín. Výkop utkání je naplánován na sobotní patnáctou hodinu.

Hodonín si v minulé sezóně nováčkovské sezóně pod vedením trenéra Polácha nevedl vůbec špatně, vždyť z kvarteta nováčků skončil nejlépe - na šestém místě. Navzdory vydařenému jaru byl však bývalý záložník Zbrojovky Brno odvolán a jeho místo zaujal Jiří Dekař, jež splňoval pro vedení kritéria více zkušenějšího trenéra. V Hodoníně se netají, že v horizontu dvou let by rádi postoupili do druhé ligy.

Aktuálně jsou Jihomoravané v tabulce na osmém místě se ziskem třinácti bodů. Špici tabulky tak mají již notně vzdálenou. Na první Líšeň činí ztráta devět bodů, na šesté Valcíře jsou to ale body pouze tři. Náš sobotní soupeř neměl špatný start do soutěže, v prvních čtyřech kolech získal devět bodů. V dalších pěti zápasech už z toho však byly body pouze čtyři. Naposledy si Hodonínští připsali domácí výhru 3:1 nad Rýmařovem.

Lipina v posledním utkání podlehla v Líšni lídrovi tabulky 2:4 a ztrácí tak na vedoucí celek tabulky šest bodů. „Musíme se poučit z chyb, které jsme dělali, oklepat se, a připravit se na nadcházející zápas s Hodonínem, zmiňoval záložník Radek Smékal. Valcíři se spoléhají především na ofenzivu, alespoň to vyplývá z aktuálních statistik. V každém dosavadním utkání dokázali svěřenci trenéra Žižky vstřelit vždy minimálně jeden gól. Skvěle se daří Adamu Varadimu, který se s deseti góly drží společně s líšeňským Jakubem Přichystalem na čele tabulky kanonýrů. Oba se trefili již desetkrát.