MSFL načala druhou třetinu, Valcíři čtvrtí

F r ý d e k-M í s t e k - Aktuální ročník MSFL vstoupil v jedenáctém kole do své druhé třetiny. A byť se vstup do této části Valcířům vůbec nevyvedl, v části první se jim dařilo. Pojďme se za úvodní třetinou ohlédnout.

VLÁDNE LÍŠEŇ

Po jedenácti kolech si vypracovala již šestibodový náskok na druhou Kroměříž. Jedinou porážku utrpěl brněnský klub v 6. kole na půdě Velkého Meziříčí, od té doby drží sérii neporazitelnosti. Svěřenci trenéra Machálka se spoléhají na nejlepší ofenzivu v lize, nastříleli 31 branek, což je takřka průměr tří gólů na utkání.

VALMEZ BEZ NADĚJE?

Na opačném pólu tabulky se krčí se třemi body a hrozivým skóre 7:33 Valašské Meziříčí. A na posun to příliš nevypadá, klub totiž avizoval, že se již bude připravovat na nadcházející divizní sezónu, čímž dal v podstatě najevo, že se záchranou již nepočítá. "Chceme do zimní přestávky vyčistit kabinu. Tito hráči výkonnostně nesplňovali naše očekávání a na to, že prošli dorosteneckými ligami, nebyli lepší než naši odchovanci. Ti nyní dostanou do konce zimy ještě větší šanci v základní sestavě. V historii nepamatuji, abychom hráli doma tak špatně, nevyhráli a vstřelili zatím jen jednu branku. Od zimy bychom rádi začali tvořit kádr pro nové uskupení divize, kdy bychom chtěli během jara ten tým utvořit převážně z hráčů našeho regionu s perspektivou dvou až tří let kvalitního divizního působení," řekl člen vedení Valašského Meziříčí Petr Zahradníček pro web Valašský fotbal.

LIPINA ČTVRTÁ

Valcíři se nacházejí v tabulce na čtvrtém místě se ziskem 19 bodů a skóre 23:20, které zkresluje. Dosti jej totiž pošramotil poslední zápas v Petřkovicích, kterým jsme podlehli 0:6. Ostatně prim hraje v naši hře především ofenziva. Jen v jednom utkání se nám nepovedlo vstřelit branku, a to již v právě zmíněném v Petřkovicích. Střelecky se daří Adamu Varadimu, který s deseti góly v vládne společně s Jakubem Přichystalem z Líšně střelecké tabulce.

DOMA TO KLAPE, VENKU TO SKŘÍPE

Za momentální postavení vděčí Lipina Stovkám. Právě v domácím prostředí jsme získali drtivou většinu bodů a pouze jednou prohráli v nešťastném utkání s Uherským Brodem. Matematika je jednoduchá doma 15 bodů, venku pouze 4 body. V tomto ohledu jsou na tom hůře pouze Hodonín a Valašské Meziříčí.

MINUTÁŽI DOMINUJE ZKUŠENOST

Jen tři hráči nechyběli v dosavadním průběhu ani minutu. Není překvapením, že to jsou zkušeného opory Petr Literák a Michal Švrček, k nim se přidal i mladý stoper Daniel Bialek. Plnou porci minut by měl i Adam Varadi, v Rýmařově byl však vyloučen. Jinak dostávají i ostatní hráči v kádru poměrně dost prostoru. Pro mladé hráče, kterých je v týmu nemálo, jsou to cenné zkušenosti.

"ZLÍ" MUŽI ZE STOVEK

31 žlutých karet, k tomu jedna červená. To je bilance Frýdku-Místku. Je to nejvíce z celé soutěže. Paradoxem pak je, že jediným utkáním, kdy jsme neobdrželi kartu, byl minulý zápas v Petřkovicích, který jsme vysoko prohráli. Většímu počtu karet nahrává i to, že v MSFL není stop za čtyři žluté karty, trestá se pouze vyloučení.