V sobotu od 10:15 vyzvou Valcíři Otrokovice

F r ý d e k-M í s t e k - V předposledním domácím utkání tohoto podzimu přivítají Valcíři ve Stovkách Otrokovice. Soupeř je na devátém místě tabulky a na venkovních hřištích se mu daří. Lipina má však jasný cíl, odčinit nezdar a vysokou porážku v Petřkovicích v minulém kole. Výkop je naplánován na sobotních 10:15! Všichni jste pochopitelně srdečně zváni a vítáni.

OTROKOVICE DVĚ KOLA NEPORAŽENY

Viktoria Otrokovice obsadila v minulé sezóně 13. místo, v tomto ročníku však pošilhává po vyšších příčkách. Po 11. kolech to zatím vychází na devátou pozici se ziskem šestnácti bodů. Pár kol dozadu však situace nebyla příliš růžová, Viktoria totiž prohrála tři utkání v řadě. V posledních dvou kolech však najela na vítěznou vlnu. Vyhrála v Novém Městě na Moravě 5:3 a doma přetlačila Rýmařov 3:2. Vzdálila se tak místům, která značí boj o záchranu. Nyní naopak mohou v Otrokovicích myslet i směrem nahoru. Vždyť na duo Uničov, Frýdek-Místek, které je na třetím a čtvrtém místě ztrácí pouhé tři body.

BEZ NEJLEPŠÍHO STŘELCE, ALE S DUEM BÝVALÝCH VALCÍŘŮ

Otrokovice vede od nové sezóny bývalý útočník Sigmy Olomouc a také bývalý reprezentant Michal Hubník. Ten se mohl v posledních utkáních spolehnout na formu dalšího bývalého hráče Sigmy Jana Hladíka. Rychlonohý ofenzivní hráč, který prošel i druholigovým Prostějovem a Znojmem nastřílel v sezóně sedm branek. Z toho čtyři branky zaznamenal v posledních třech zápasech. Nicméně v posledním utkání také viděl dvě žluté karty a proti Frýdku-Místku tak bude chybět.

Fanoušky Valcířů jistě zaujmou v kádru dvě jména, která jsou spojena s frýdecko-místeckým fotbalem. Duo Michal Hladík a Jan Šohaj se ještě nedávno prohánělo ve Stovkách v dorostenecké lize. Druhý jmenovaný si připsal na jaře dokonce čtyři starty ve druhé lize. V létě pak mladíci zamířili právě do Otrokovic. Vzájemný zápas s Frýdkem pro ně bude jistě speciální. „Téměř s polovinou kluků jsem hrál, s některými něco málo přes 4 roky, takže se dobře známe. Každopádně, na hřišti jde na 90 minut kamarádství stranou,“ řekl směrem k utkání Jan Šohaj pro oficiální web otrokovického klubu.

VIKTORIA JE VENKU NEBEZPEČNÁ

Zajímavým faktem je, že svěřencům trenéra Hubníka se daří více na hřištích soupeřů. Získali zde více bodů, než na domácí půdě a nastříleli 13 branek. Venku bodů devět, doma bodů sedm. Valcíře tak nečeká nic jednoduchého, zvláště poté, co se musí otřepávat z tvrdého direktu o minulém víkendu.

VALCÍŘI MAJÍ JASNÝ CÍL, OTŘEPAT SE Z TVRDÉ RÁNY

Jak bylo zmíněno, Lipina inkasovala v předchozím kole pořádnou facku. V Petřkovicích prohrála 0:6, což bylo po velice solidních výkonech v dosavadním průběhu MSFL nepříjemným překvapením. Nicméně z jednoho nepovedeného utkání nelze nic usuzovat. Ve Stovkách se plně soustředí na zápas s Otrokovicemi. „Vše jsme si vyříkali a chyby patřičně rozebrali. V tréninku jsme se pak zaměřili na věci, které po hráčích chceme, aby je pak přenesli i na hřiště. Všichni v týmu věříme, že ten výpadek hodíme za hlavu a už v sobotu předvedeme fotbal, který se bude našim fanouškům líbit,“ uvedl trenér Valcířů Jan Žižka.

Utkání proti Otrokovicím odstartuje oproti dosavadním odpoledním domácím termínům již v 10:15. Na hlavním hřišti se však bude hrát i odpoledne. Od třinácti hodin zde nastoupí naši mladší žáci proti HFK Olomouc.