U19 / Vojvodík: Umístění Líšně nás motivuje

F r ý d e k-M í s t e k - Starší dorost momentálně drží v Moravskoslezské dorostenecké lize sérii tří zápasů bez prohry. Naposled svěřenci trenéra Romana Vojvodíka vybojovali bod na půdě silného Blanska. Právě o tom byla část našeho povídání, ta další se stočila na nadcházející sobotní domácí zápas s Líšní. Ten bude pro Valcíře pořádným testem. Jihomoravané jsou totiž v tabulce druzí.

Trenére, spokojenost s bodem na půdě Blanska?
Bod z venku je vždy dobrý, navíc proti kvalitnímu soupeři. Myslím, že to byl velmi dobrý zápas. Blansko jsme podrobně sledovali, byli jsme se na něj podívat, když hrálo v Třinci. Má výjimečný ročník. Chtěli jsme eliminovat jeho sílu, což se nám podařilo, nepustili jsme domácí do hry. Hrozili jen po našich ztrátách, což ale vždy vyplyne ze hry. V 89. minutě Blansko nastřelilo tyč, což by bylo velké neštěstí, pokud bychom inkasovali. Ale více brankových šancí jsme měli my. Bod je bod, ale za ten výkon bychom si zasloužili tři body.

Dvě čistá konta v řadě, to trenéra vždy potěší...
Dvě čisté konta jsou pěkná, ale škoda, že jsme v Blansku neproměnili šance. Branek nyní moc nedáváme, ale dostáváme se do šancí, což je samozřejmě pozitivní. Čistá konta tým vždy nějakým způsobem nakopnou a povzbudí. Teď nás čeká v sobotu druhá Líšeň, na kterou se chceme nachystat a chceme poslední tři kola zvládnout. Kdyby se to podařilo do konce podařilo bodově maximálně ukopat, tak bychom byli s podzimem maximálně spokojeni. Líšeň ale chce postoupit, je to kvalitní tým. Myslím si však, že s hrou, kterou předvádíme, se nemusíme bát nikoho. Hrajeme doma a dáme to určitě znát.

Jak už jste zmínil, v sobotu nás čeká druhý tým tabulky z Líšně. Bude to pro nás zápas podzimu?
Můžete to tak nazvat. Líšeň má 28 bodů, my máme dvacet. Můžeme se dostat na kontakt, na pět bodů. Poté jedeme do Prostějova a máme doma Hlučín. Takže se to může celé zamíchat. Opava klopýtla doma s Vítkovicemi. Takže soutěž ještě nemá velkého favorita na postup. Chceme být ti, kteří budou míchat s kartami.

A-tým Líšně vede MSFL, dorost Moravskoslezskou dorosteneckou ligu. Je to překvapení?
Blansko má nyní také výborný ročník, sedlo si to. Ti mladší už takovou kvalitu nemají. My o ročníku 2001, 2000 v Líšni víme dlouho, že je kvalitní. Ty dva dorazové ročníky budou nepříjemné. Líšeň se netají tím, že chce postoupit, což by mohla být do utkání naše výhoda. Vůbec nepřemýšlíme nad tím, že jsou druzí, spíše nás to bude motivovat, abychom utkání zvládli a trochu favority na postup potrápili.